Alertă la granița României. S-a întâmplat în ultimele ore

Alertă la granița României. S-a întâmplat în ultimele ore
Alertă la granița României. S-a întâmplat în ultimele ore

Zeci de mii de oameni au intrat și au ieșit din țară în ultimele 24 de ore. Autoritățile au luat măsuri de urgență și au trimis aproape 5.000 de persoane în carantină. Despre faptele ilegale consemnate de Poliția de Frontieră, și numărul uriaș de români și străini care au tranzitat punctele de frontieră, în cele ce urmează.

Alertă la granița României

Doar în ultimele 24 de ore aproape 40.000 de cetățeni români, dar și străini au trecut prin punctele de frontieră din țara noastră. Dintre aceștia 21.000 au intrat, iar cca. 19.000 au ieșit. Pe sensul de intrare s-au deplasat 10.700 de mijloace de transport, iar pe cel de ieşire, 10.500.

Prin cele 11 puncte de trecere ale frontierei cu Ungaria au circulat aproximativ 24.700 de persoane şi 12.600 de mijloace de transport (6.900 de automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 13.400 de persoane cu 6.200 de mijloace de transport.

4.900 de persoane trimise în carantină

În urma verificărilor, 4.900 de persoane au fost trimise spre izolare la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Așa cum era de așteptat, organele de frontieră au constatat:

  • 32 fapte ilegale (13 infracţiuni şi 19 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 382.300 de lei;
  • Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 3.100 de lei. nu s-a permis intrarea în ţară a 10 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege;
  • Nu s-a permis ieşirea a doi cetăţeni români din diferite motive legale, potrivit informațiilor furnizate de Poliția de Frontieră.

Pentru a evita apariţia suprasolicitărilor din cauza unui număr mare de călători într-un timp extrem de scurt, organele de frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere deschise traficului internaţional la graniţa de vest.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI