Alertă ANM. România, lovită de un val de aer tropical. Zonele vizate de temperaturi caniculare

Alertă ANM. România, lovită de un val de aer tropical. Zonele vizate de temperaturi caniculare
Alerta ANM

E alertă ANM. România va fi lovită de un val de aer tropical, care va aduce temperaturi de peste 36 de grade C la umbră, în anumite zone ale țării. În alte zone ale țării se vor mai manifesta, de asemenea, și ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, după-amiaza și seara.

Alertă ANM: val de aer tropical în România

ANM – Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis că țara noastră se va afla sub influența unui val de aer tropical, care va genera temperaturi de peste  36 grade Celsius la umbră, în vestul ţării, unde disconfortul termic va fi accentuat. Totodată, în est și în sud, se vor semnala ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în Moldova, Dobrogea şi în estul Munteniei. Valorile termice maxime se vor situa între 28 şi 33 grade Celsius, iar cele minime vor coborî până la 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, încadrându-se în jurul valorii de 22 grade în Dealurile de Vest.

În București, vor fi înnorări după-amiaza, fiind posibil să apară și ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Temperatura aerului va crește semnificativ față de zilele trecute, urcând până la 32 grade Celsius, în timp ce minima se va situa între 17 şi 20 grade Celsius.

Mâine, 28 iunie 2022, meteorologii au anunțat caniculă pe arii restrânse îndeosebi în zonele vestice, acolo unde disconfortul termic va fi accentuat.

De asemenea, sunt prezente și ploile de scurtă durată, iar vântul va sufla slab până la moderat, mai ales în estul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 29 şi 35 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 grade Celsius.

Meteorologii au mai anunțat că temperaturile vor crește în perioada imediat următoare, iar locuitorii Capitalei ar trebui să se aștepte miercuri la o temperatură de 35 grade Celsius, dar și la o vreme caniculară.

Vremea în săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022

Valorile termice anunțate pentru săptămâna în curs sunt mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, însă cu o abatere pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și nord-vestice.

În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale, nordice și la munte. Excepție va face sud-estul extrem al țării, acolo unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru perioada raportată.În săptămâna următoare, ANM anunță o temperatura medie a aerului mai ridicată decât cele normale pentru acest interval, în toată țara.