Alertă alimentară într-un celebru supermarket din România. Produsul retras de urgență de la raft, nu îl consumați

Alertă alimentară într-un celebru supermarket din România. Produsul retras de urgență de la raft, nu îl consumați
Alertă alimentară într-un celebru supermarket din România

O alertă alimentară s-a produs într-un celebru supermarket din țară. Un produs a fost retras de urgență de la raft, iar anunțul a fost făcut ANSVSA – Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Alertă alimentară într-un celebru supermarket din România

Astfel, problema a apărut la produsul tobă de porc, iar conform reprezentanților ANSVSA, procedura de retragere de la comercializare a fost decisă ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes. Prin urmare, Societatea Comercială Carrefour România SA a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului tobă de porc „Drag de România”.

De precizat este că retragerea de la comercializare se aplică numai pentru toba de porc din lotul/DLC 007041021 / 18.11.2021, efectuându-se în 107 magazine din țară, potrivit informării publicate sâmbătă de ANSVSA.

Recomandarea specialiștilor de autoritatea sanitar-veterinară este ca persoanele ce deţin produse din acest lot să nu le consume, ci să le distrugă ori sau le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor o să fie returnată, fără să mai fie necesară prezentarea bonului fiscal.

De asemenea, persoanele ce au consumat produsul şi care manifestă febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum, au mai subliniază reprezentanții ANSVSA.

Totodată, femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, dar şi cele în vârstă, trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome, întrucât ele pot indica listerioza, boala potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni, se mai spune în informarea ANSVSA.

Au fost probleme și în cazul băuturii energizante Hell

Mai amintim că în urmă cu două luni, una dintre cele mai consumate băuturi energizante de pe piață, Hell, a fost retrasă de pe piață. Acest lucru s-a întâmplat după ce s-a descoperit în compoziția acestei băuturi oxid de etilenă, conform Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Compania SC HELL ENERGY SRL a anunțat rechemarea de la consumatori a produsului Hell Energy Drink Focus lotul L1161D01, după o  informare primită de la unul din furnizorii săi, care a spus că în compoziția materiei prime s-a depistat oxid de etilenă.

Potrivit analizelor realizate la un laborator acreditat din Ungaria, oxidul de etilenă din băutura Hell se afla sub limita de detecție în produsul finit, iar rechemarea de la consumatori a acesteia se referea numai la lotul menționat, căci celelalte loturi ale acestui produs pot fi consumate fără probleme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI