Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Buzău care vor să vină la conducere

Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Buzău care vor să vină la conducere
Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Buzău care vor să vină la conducere. Inquam Photo

A mai rămas mai puțin de o săptămână până la data alegerilor locale, iar situația din orașul Buzău se prezintă astfel: listele sunt întocmite, pentru că așa trebuie, dar lupta pentru voturi nu va fi una acerbă, căci primari din mai multe comune nu au absolut niciun rival. Vorbim despre trei localități sonore, toate conduse de reprezentanți ai PSD. Mai multe detalii, în continuare.

Alegeri locale 2020 în Buzău

După cum aminteam și mai sus, în Buzău alegerile locale din 2020 vor fi doar cu numele, pentru că în comune Chiliile, Bisoca şi Valea Salciei, actualii edili nu au contracandidați. Astfel, pentru ei, „premiul cel mare“ e ca și câștigat. Un prin nume ce apre, din nou, pe liste este Marin Mușat, primarul în funcție din comuna buzoiană Valea Salciei, care găzduiește aproximativ 900 de persoane. El este opțiunea PSD pentru a 6-a oară consecutiv și este pe cale să bifeze un nou mandat.

Un fapt ciudat și contradictoriu legat de persoana lui Mușat este faptul că, la alegerile locale din 2008, acesta a candidat singur, pe listele PNL, obținând, astfel, cel de-al treilea mandat de primar al comunei. Istoria s-a repetat și la scrutinul din 2012, când a câștigat mandatul cu numărul patru. De atunci, Marin Mușat nu mai are concurență.

Interesant de observat că, anul acesta, bărbatul poate să își reînnoiască mandatul fie doar și cu un singur vot. Asta da afacere! Cum își argumentează acesta succesul? Ei bine, edilul este de părere că relația apropiată pe care o are cu oamenii l-a transformat într-un candidat de neînvins.

„Am venit în întâmpinare la tot ce aveau nevoie oamenii. Am căutat să-i ajut să nu mai plece pe la instituţii, pentru că sunt foarte departe. Peste 35 de kilometri sunt până la Râmnicu Sărat şi 70 de kilometri, până la Buzău. Am căutat să rezolv problemele local, prin angajaţii primăriei, de exemplu, pentru subvenţii, la APIA“, declara Marin Mușat.

Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Sibiu: cine va fi primar
Alegeri locale 2020

Lista candidaților din Buzău la alegeri

Un alt primar din Buzău lipsit de emoții este Florin Stemate (49 de ani). El este propunerea PSD pentru comuna Bisoca și intră în cursa electorală pentru al doilea mandat, după ce în anul 2016 a fost independent. Odată cu promisiunea că va asfalta un important drum din zonă, făcută şefilor din Consiliul Judeţean Buzău, acesta a ajuns pe listele social-democraților.

„În cei patru ani nu pot spune că am o realizare fantastică, pentru cineva din altă zonă, însă ţinem cont că vorbim de comuna Bisoca, lăsată la un stadiu jalnic la infrastructură. Am ajuns să pietruiesc toate drumurile săteşti şi comunale din Bisoca. Poate că mai sunt patru sau cinci case care nu au piatră până în curte. Chiar dacă în secolul 21 nu e normal să vorbeşti de piatră, în cazul nostru e mult. Vorbim despre modernizarea unor cărări, unor drumuri de căruţă. Avem peste 350 de kilometri de drumuri locale, în opt sate“, a spus Stemate.

Al treilea candidat care nu are nici urmă de concurență este Sorin Zaman, primarul comunei Chiliile, din 2018. Buzoienii sunt de părere că, dacă nu se alegeau şi consilierii locali şi judeţeni, alegerile locale nu aveau sens în comuna lor.

Urmăriți Playtech.ro și pe