Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Arad care vor să conducă orașul

Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Arad care vor să conducă orașul
Alegeri locale 2020 Lista candidaților din Arad

Surpriză după surpriză la alegerie locale 2020. Lista candidaților din Arad este, poate, cea mai impresionantă din întreaga țară! Între ce partide politice se va da marea bătălie pentru câștigarea funcției de primar, la votul din 27 septembrie?

Alegeri locale 2020 în Arad. Peste șase mii de candidați la funcțiile de primar, președinte al consiliului județean, consilieri locali sau consilieri județeni

Cifre impresionante pe lista candidaților din Arad la alegerile locale 2020. Potrivit informațiilor publicate de portalul VotCorect.ro, în județ candidează 6.374 de persoane pentru funcțiile de primar, președinte al consiliului județean, consilieri locali sau consilieri județeni. Zece candidați, ce reprezintă opt partide și două alianțe, își vor încerca norocul pentru scaunul de președinte al Consiliul Județean Arad. Pentru cele 88 de posturi de primar de comună sau oraș din județ, au intrat în cursă, la alegerile locale 2020, 338 de candidați.

Bătălie mare se va da și pentru a câștiga un scaun în consiliile locale. În medie, pe loc, sunt șase candidați. Cea mai strânsă competiție este, însă, la consiliile județene. Pentru cele 32 de posturi s-au înscris 335 de candidați, ceea ce înseamnă 10 pe loc.

La alegerile locale 2020, 12 candidați își doresc funcția de primar al municipiului Arad. Toți cei care apar pe lista candidaților din Arad sunt reprezentanți ai unor formațiuni politice, potrivit Agerpres.

Alegeri locale 2020 Lista candidaților din Arad
Alegeri locale 2020 Lista candidaților din Arad

Actualul primar al orașului Arad, pentru prima oară candidat la alegeri locale

Călin Bibarț, actualul primar interimar al orașului, apare pe lista candidaților din Arad. Și-a preluat mandatul de la Gheorghe Falcă, după ce acesta a fost ales europarlamentar. Călin Bibarț candidează pentru prima oară pentru un mandat de primar al orașului, din partea PNL.

Tot la prima candidatură la alegeri locale este și senatorul Mihai Fifor, președintele PSD Arad. Fostul premier al României apare pe lista candidaților din Arad din partea alianței electorale Platforma Social-Liberală Creştină. Pe lista candidaților este un alt senator, Adrian Wiener, medic şi coordonator al Spitalului COVID-19 Arad. Acesta candidează din partea Alianţei USR-PLUS pentru funcția de primar.

Lista candidaților din Arad la alegerile locale

La alegerile locale 2020, pe lista candidaților din Arad pentru funcția de primar al orașului se mai numără și un pastor, Cristian Galea, candidat PRN, dar și fostul preledinte al clubului de fotbal UTA Arad, Alexandru Meszar, reprezentant al partidului UDMR.

Aceasta este lista candidaților din Arad la alegerile locale 2020:

 1. Călin Bibarț – PNL
 2. Mihai Fifor – Platforma Social-Liberală Creștină
 3. Adrian Wiener – USR-PLUS
 4. Cristian Galea – PMP
 5. Alexandru Meszar – UDMR
 6. Marin Lupaș – PRO România
 7. Dan Pârvulescu – Noua Dreaptă
 8. Viorica Pop – Partidul Arădenilor
 9. Samuel Caba – Partidul Republican
 10. Gheorghe Mărculescu – Partidul Comuniștilor
 11. Elena Cirți – PPU
 12. Raoul Burtea – Partidul Ecologist Român

Potrivit sursei citate mai sus, 240 de persoane propuse de formațiuni politice și un independent se regăsesc pe lista de candidați pentru un mandat de consilier municipal.

Alegeri locale 2020. Reguli stricte pentru votanți

În ziua alegerilor locale 2020, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că oamenii vor avea de respectat o serie de reguli stricte, impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, votanții vor fi obligați să poarte mască de protecție în interiorul secțiilor de vot. Celor care nu se conformează li se va interzice accesul.