Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Constanța care vor să administreze orașul

Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Constanța care vor să administreze orașul
Alegeri locale 2020 Lista candidaților din Arad

 Pe 27 septembrie, românii ies la vot să își aleagă noii primari. La alegerile locale 2020 din Constanța se va da o luptă strânsă între candidații care își doresc să câștige scaunul de edil al orașului. Potrivit celor mai recente sondaje de opiniei făcute publice, diferențele dintre primii trei candidați sunt destul de mici. Iată cum arată lista candidaților din Constanța la alegerile locale 2020.

Alegeri locale 2020 în Constanța. Cum arată lista candidaților din Constanța

Dintre cei 18 candidați înscriși în cursa pentru alegerile locale 2020 din Constanța, doar trei ar avea șanse reale să câștige scaunul de primar al orașului. Potrivit datelor unui sondaj de opinie recent, făcut public de Psyho Global Consult, cele mai multe voturi le-ar primi candidatul PNL, Vergil Chițac, cu 36% din voturile locuitorilor din Constanța.

Actualul primar al orașului Constanța, Decebal Făgădău, membru PSD, ar fi pe locul al doilea în preferințele cetățenilor cu drept de vot, la o diferență de doar un procent de contradandidatul liberal, cu 35% din voturi. Locul al treilea este ocupat de candidatul Alianței USR-PLUS, Stelian Ion. În Constanța, PNL a ales să își impună un candidat propriu la alegerile locale 2020. Potrivit specialiștilor, această decizie va împărți voturile dreptei constănțene în două.

Liberalii, decizie controversată înainte de alegerile locale 2020 în Constanța

 Pentru că alegerile locale 2020 se desfășoară într-un singur tur, decizia liberalilor de a-și impune un candidat separat, pe lista candidaților din Constanța, de cel al Alianței USR-PLUS va rupe din voturile dreptei.

„Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect este că votanții care declară că îi dau votul lui Stelian Ion ar trebui să conștientizeze că, dacă vor cu adevărat ca Municipiul Constanța să aibă un primar de dreapta, să-i acorde votul candidatului PNL – să voteze util, cum se spune, pentru că este singura șansă. Atât timp cât voturile de dreapta se împart între cei doi candidați, în continuare Decebal Făgădău se află pe prima șansă”, a afirmat Vladimir Ionaș, Director Avantgarde și Psyho Global.

Alegeri locale 2020 Lista candidaților din Constanța
Alegeri locale 2020 Lista candidaților din Constanța

Specialistul subliniază faptul că, în cazul unei curse electorale în doi, Vergil Chițac, candidatul PNL, ar câștiga funcția de primar al orașului Constanța, cu o diferență important față de contracandidați înscriși pe lista candidaților din Constanța.

„În aceste condiții, dacă ar fi candidat unic, în persoana candidatului PNL, domnul Vergil Chițac, ar câștiga detașat, fără nicio problemă, Primăria Municipiului Constanța. De aceea spuneam că e important ca, în principal, votanții USR, cei care îi acordă votul lui Stelian Ion – pentru că sunt o parte a votanților USR care deja spun că votează cu Vergil Chițac -, cei 14% care declară că îi oferă votul lui Stelian Ion să conștientizeze că e important ca, dacă vor cu adevărat ca altcineva înafară de domnul Făgădău să fie primarul Constanței, e nevoie ca ei să voteze util”.

Alegeri locale 2020. Lista candidaților din Constanța 

Lista candidaților din Constanța la alegerile locale 2020 conține nici mai mult, nici mai puțin de 18 nume. Pe lângă propunerile făcute de principalele partied politice din România, cinci independenți au intrat în cursa pentru funcția de primar al orașului, potrivit Impact.

 1. Aila Resit – Independent
 2. Andrei Popescu – Independent
 3. Anton-Traian Antoniadis – Uniunea Elena Din Romania
 4. Constantin Fratila – LORD
 5. Corina Martin – PER
 6. Dan Aionesei – MPR
 7. Decebal Fagadau – PSD
 8. Claudiu Iorga Palaz – PMP
 9. George-Andrei Popescu – Independent
 10. Horia-Miron Constantinescu – PPUSL
 11. Marian Vasiliev – Independent
 12. Mircea-Titus Dobre – Pro Romania
 13. Nicoleta Ploscaru – Independent
 14. Sorin-Titus Muncaciu – NR
 15. Stelian-Cristian Ion – USR-PLUS
 16. Tudorel Chesoi – ANT
 17. Vergil Chitac – PNL
 18. Victor Cruceru – ALDE