22 ian. 2024 | 14:11

Al doilea cutremur de azi din România. Seismul a fost mai puternic decât cel de dimineață

News
Al doilea cutremur de azi din România. Seismul a fost mai puternic decât cel de dimineață
Cutremurul s-a produs în Zona Seismică Vrancea

La  primele ore ale acestei dimineți, România înregistra un cutremur de de 2,6 grade pe scara Richter, dar conform datelor actualizate, a avut loc un al doilea cutremur azi în România, seismul fiind mai puternic decât cel de dimineață.

Un al doilea cutremur azi în România

Conform datelor publicate de INCDFP, în jurul orei 12:02, ora locală, a avut loc un al doilea cutremur în România, de data acesata în Zona Seismică Vrancea. Seismul, care a avut o magnitudine de 2,8 grade pe scara Richter, a fost resimțit în zona Buzău, la o adâncime de 142,5 km.

„În ziua de 22 ianuarie 2024, la ora 12:02:12 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICĂ VRANCEA, BUZĂU un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.8, la adâncimea de 142.5 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57km NV de Buzău, 59km V de Focşani, 59km SE de Sfântu-Gheorghe, 65km E de Braşov, 78km NE de Ploieşti.”, anunță INCDFP.

Află aici despre: Cutremur în România, luni dimineață. Unde s-a resimțit seismul

Pentru ziua de astăzi, este al doilea seism de mică intensitate, deși cel de la ora 7, ora locală, a fost de 2,6 grade pe scarfa Richter.

De la începutul anului au fost 23 de seisme

În baza datelor publicate de institut, din prima zi a acestui an, și până pe 21 ianuarie, au fost nu mai puțin de 22 de seisme, cu valori cuprinse între 2 și 3,5 grade pe scara Richter, ultimul fiind tot în Vrancea, aproape de Buzău, pe 21 ianuarie, la 133,5 km adâncime:

„În ziua de 21 ianuarie 2024 la ora 02:02:43 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICĂ VRANCEA, BUZĂU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.5, la adâncimea de 133.5km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 50km NV de Buzău, 60km V de Focşani, 65km SE de Sfântu-Gheorghe, 68km E de Braşov, 72km NE de Ploieşti.”

Vezi despre: Cutremur în România, duminică dimineață. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe

Numărul acestor activități seismine a crescut în ultimul an, iar în 2023 am avut parte de activități seismice în zone unde de mai bine de 200 de ani nu au mai fost înregistrate cutremure, chiar și de mică intensitate.

La început de an, cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade în Japonia

Un cutremur puternic a lovit centrul Japoniei, provocând moartea mai multor persoane, distrugând clădiri, lăsând fără curent electric zeci de mii de locuințe și determinând locuitorii din unele zone de coastă să se refugieze în zone mai înalte.

Citește despre: Cum arată un cutremur de 7,6 grade pe scara Richter. Imaginile din Japonia par ireale. Video

Cutremurul cu magnitudinea preliminară de 7,6 a provocat luni valuri de aproximativ 1 m de-a lungul coastei de vest a Japoniei și a țării vecine, Coreea de Sud, iar autoritățile au declarat că ar putea urma valuri mai mari. Agenția Meteorologică Japoneză (JMA) a emis avertismente de tsunami pentru prefecturile Ishikawa, Niigata și Toyama.

O alertă majoră de tsunami, prima de la cutremurul și tsunamiul din martie 2011 care au lovit nord-estul Japoniei, a fost emisă inițial pentru Ishikawa, dar ulterior a fost redusă și apoi redusă la o avertizare.

Peste 36.000 de gospodării au rămas fără curent în prefecturile Ishikawa și Toyama, a declarat furnizorul de utilități Hokuriku Electric Power. Autoritatea de reglementare nucleară din Japonia a declarat că nu au fost confirmate nereguli la centralele nucleare de pe malul Mării Japoniei, inclusiv la cinci reactoare active de la centralele Ohi și Takahama ale Kansai Electric Power din prefectura Fukui.

Vezi și: Cutremur de 7,4 pe scara Richter, în Japonia. A fost emisă alertă de tsunami, ce se întâmplă cu centralele nucleare

Japonia este una dintre țările din lume cele mai expuse riscului de cutremure. Un cutremur și un tsunami uriaș au lovit nord-estul Japoniei la 11 martie 2011, ucigând aproape 20.000 de persoane, devastând orașe și declanșând fuziuni nucleare la Fukushima.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Cât câștigă lunar o stewardesă. Ce ajută să ai un salariu mai mare
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se dau noi VOUCHERE în România. Se aplică din 23 aprilie. Premieră totală
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro