01 ian. 2024 | 10:25

Cutremur de 7,4 pe scara Richter, în Japonia. A fost emisă alertă de tsunami, ce se întâmplă cu centralele nucleare

News
Cutremur de 7,4 pe scara Richter, în Japonia. A fost emisă alertă de tsunami, ce se întâmplă cu centralele nucleare
Cutremur în Japonia pe 1 ianuarie 2024. Autoritățile au emis alertă de tsunami. Ce informații se știu până acum.

Prima zi a anului 2024 a fost marcată de un eveniment neașteptat în Japonia. Autoritățile de la Tokyo au emis o avertizare de tsunami, după producerea unui cutremur cu magnitudinea preliminară de 7,6 grade pe scara Richter. Ce informații se știu până la momentul redactării acestui material.

Alertă de tsunami în Japonia, după producerea unui cutremur de 7,6 grade Richter

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 7,6 grade pe scara Richter a lovit luni, 1 ianuarie 2024, nord-centrul Japoniei. Evenimentul a fost urmat de mai multe seisme, ce au zguduit zonele din vestul regiunii, potrivit celor mai recente informații.

Agenția de Meteorologie din Tokyo a emis o avertizare de tsunami de-a lungul regiunilor de coastă din Ishikawa, Niigata și Toyama, în urma fenomenelor produse în prima zi a anului 2024. Valuri de peste 1 metru înălțime au lovit deja coasta orașului Wajima din Ishikawa.

Ce se întâmplă cu centralele nucleare

Televiziunea de stat NHK a anunțat că eventualele nereguli la centralele nucleare din zona afectată de cutremur și replicile sale de luni sunt în curs de verificare, potrivit unei informări transmise de Hokuriku Electric Power. Una dintre replicile seismului a atins 7,4 grade pe scara Richter.

Operatorul de centrale nucleare Tepco verifică dacă a existat vreun impact al cutremurului asupra instalațiilor sale din regiune, potrivit unei postări a companiei pe contul oficial de pe platforma socială X, fostă Twitter. Nu au fost raportate nereguli la centrala nucleară din Kashiwazaki, Niigata, până la momentul redactării acestui material.

Oamenii, alertați să evacueze zonele periculoase

Jurnaliștii de la NHK i-au îndemnat pe oameni să evacueze cât mai repede posibil clădirile înalte în care locuiesc și, în cazul în care sunt aproape de mare, să se adăpostească pe un teren înalt.

„Toți rezidenții trebuie să se evacueze imediat”, a avertizat postul național de televiziune NHK, după ce cutremurul a lovit regiunea Noto din Ishikawa în jurul orei 7 dimineața GMT.

Citește și: Marele cutremur Kanto, unul dintre cele mai tragice cataclisme din istorie. Câte victime a făcut, care a fost cauza morții majorității lor, de fapt

Nivelul mării va crește. Sunt estimate valuri de până la 5 metri înălțime

Coreea de Sud a avertizat, de asemenea, că nivelul mării de-a lungul coastei de est ar putea să crească, după producerea cutremurului din dimineața de 1 ianuarie 2024. Agenția Meteorologică de la Tokyo estimează că valuri de până la 5 metri înălțime vor ajunge la Noto, în Ishikawa.

Jurnaliștii de la postul de televiziune de stat NHK au avertizat că torenții de apă ar putea ajunge până la 5 metri și au îndemnat oamenii să fugă cât mai repede posibil din zonă, către un teren înalt.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Ciorbă cu afumătură și tarhon. Rețeta delicioasă din inima Ardealului
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Informație pentru toți românii cu BULETIN. Ești obligat să respecți dacă pleci din țară în concediu
Capital.ro
Duminica Tomii, sărbătoarea care încheie Săptămâna Luminată. Tradiții și obiceiuri respectate în ziua de 12 mai
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro