01 ian. 2024 | 14:05

Cum arată un cutremur de 7,6 grade pe scara Richter. Imaginile din Japonia par ireale. Video

News
Cum arată un cutremur de 7,6 grade pe scara Richter. Imaginile din Japonia par ireale. Video
Video cu puternicul cutremur din Japonia

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter a avut loc în Japonia. Mai multe case s-au prăbușit, zone întregi au rămas fără energie și oamenii au fost răniți.

Momentul cutremurului a fost filmat

Japonia a fost zguduită de o serie de cutremure în prima zi din an, cel mai mare fiind de 7,6 grade pe scara Richter. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe clipuri video din momentul cutremurului.

Un clip video dintr-o stație locală de tren din prefectura Ishikawa, Japonia, arată trepidația extremă care a avut loc pe fondul cutremurului puternic și panica oamenilor când au realizat ce se întâmplă.

De asemenea, un alt clip video surprinde un cartier de case și cât de grav au fost afectate acestea în timpul dezastrului. Una dintre acestea a fost complet distrusă, iar multe altele distruse.

Compania de energie electrică Hokuriku din Japonia a raportat că circa 40.000 de case au rămas fără curent electric imediat după cutremur. Un mesaj mare cu mesajul „EVACUAȚI” a fost afișat de către televiziunea publică. Japonia este una dintre cele mai expuse țări din lume riscurilor seismice.

Citește și: Cutremur de 7,4 pe scara Richter, în Japonia. A fost emisă alertă de tsunami, ce se întâmplă cu centralele nucleare

Alertă de tsunami după cutremurul puternic de 7,6 grade pe scara Richter

Cutremurul de 7,6 grade a fost cel mai puternic, însă au avut loc 30 de cutremuri în total, în decursul a doar 3 ore. În urma acestora, mai multe alerte de tsunami au fost emise.

Rusia a emis alerte de tsunami pentru orașul Vladivostok și pentru coasta vestică a insulei Sahalin. O evacuare este în curs de desfășurare, potrivit departamentului regional pentru situații de urgență. Ulterior, informațiile au fost șterse de pe site-ul departamentului, informează The Guardian.

De asemenea, Coreea de Sud a emis alerte privind creșterea nivelului mării, iar autoritățile din Gangwon i-au îndemnat pe oameni să evacueze zona cât mai repede, potrivit agenției de presă Yonhap.

Primele valuri de tsunami au lovit deja coasta Japoniei, unele dintre acestea având peste un metru înălțime. Totodată, valuri de 1,2 metri au fost raportate în portul Wajima al prefecturii Ishikawa și valuri de 0,8 metri în Toyama. Toți locuitorii din aceste zone au primit ordin de evacuare.

Citește și: Cutremur devastator în Maroc. Seismul de 6,8 grade a făcut peste 300 de morți și 150 de răniți

Parteneri
Ce a scris Florin Piersic junior în timp ce tatăl său este în spital. Mesajul său a stârnit un val de reacții
Redactia.ro
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea și a spus ce nu se vede pe micul ecran: „Nu totul este chiar așa cum se vede la televizor”
Click.ro
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Laurette a ajuns de nerecunoscut! Cum arată la 40 de ani și ce s-a apucat să facă pentru bani
Unica.ro
Cele mai mari pensii din România. Unii nu au cotizat cu niciun leu la stat
EVZ.ro
Florin Piersic, transferat chiar în aceste momente la Spitalul Foișor din Capitală, pentru o nouă operație! Imagini exclusive / PAPARAZZI
Spynews
Se schimbă regulile în școlile din România. Decizie la Ministerul Educației: Esențial
Capital.ro
Horoscop 10 mai 2024. Săgetătorii îşi primesc răsplata, Fecioarele trebuie să învețe să aibă răbdare
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
CRESC pensiile! Ce CATEGORII de pensionari PRIMESC majorarea
Mediaflux
El e Bogdan, tânărul veterinar care a fost găsit mort în propria mașină, pe o stradă din Pitești! S-a stins din viață din cauza depresiei / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro