Ai gătit puiul greșit până acum. Secretul dezvăluit abia acum, ce trebuie să faci pentru puiul perfect

Ai gătit puiul greșit până acum. Secretul dezvăluit abia acum, ce trebuie să faci pentru puiul perfect
Cum gatesti perfect puiul

Ai gătit puiul greșit până acum. Secretul dezvăluit abia acum, iată ce trebuie să faci pentru ca acesta să iasă perfect. Un bucătar a dezvăluit pe Tik Tok trucul pentru a găti perfect puiul și mai ales de a face ca pielea să iasă crocantă. Trucul simplu s-a bucurat de popularitate printre internauți.

Cum gătești perfect carnea de pui

Pentru a găti perfect puiul nu ai nevoie de ingrediente de lux. Utilizând acest truc, puiul va deveni crocant și suculent. Bucătarul spune că este nevoie de doar două minute pentru a-l pregăti și există și un ingredient secret.

„Adăugă ulei de măsline și condimente la pui. Ingredientul secret este iaurtul simplu, care îl face atât de suculent. Lăsă-l să stea cel puțin o oră, apoi transferă-l într-o tavă de copt și adăugați un strop de apă. Se gătește vreme de o oră!”

Astfel, vei obține pielea crocantă perfectă pe care toți o doresc, iar carnea va rămâne suculentă și delicioasă atunci când este coaptă în cuptor.

Cum prepari pui prăjit

Ca să prăjești corect un pui trebuie să menții temperatura uleiului între 162 și 204 grade celsius. Majoritatea uleiurilor vor începe să fumege. Puiul prăjit este un exemplu al tehnicii de bază de prăjire în baie de ulei pane.

Alte trucuri pentru a prepara corect puiul

Dezghețarea puiului la temperatura camerei poate să ducă la înmulțirea bacteriilor, iar pentru a evita acest lucru, ar trebui să iei în considerare decongelarea puiului lăsându-l peste noapte în frigider.

Puiul va fi astfel mai puțin vulnerabil la bacterii și va avea timp să se dezghețe complet. Dacă nu mai ai loc în frigider, trebuie să plasezi carnea de pui într-o pungă de plastic pe care să o cufunzi în apă rece. Apa trebuie înlocuită din când în când, pentru a nu ajunge la temperatura camerei.

Un alt sfat în a prepara carnea de pui este să nu speli carnea de pui. Nu puțină lume spală puiul, însă asta face contaminarea mai probabilă. Se pot împrăștia bacterii în chiuvetă și pe blat, astfel că trebuie să renunți la acest obicei.

Un alt sfat este achiziționezi două tocătoare de lemn și nu unul singur: unul pentru carne și fructe de mare, iar celălalt pentru legume, fructe și pâine. Mai mult, este indicat să speli tocătoarele cu apă fierbinte cu detergent de vase, după care să le dezinfectezi și să le clătești cu apă curată.