Secretul pentru cel mai bun ostropel de pui. Așa iese ca la mama acasă

Secretul pentru cel mai bun ostropel de pui. Așa iese ca la mama acasă
Cum se prepara cel mai bun ostropel de pui

Ai poftă de ceva bun și nu mai ai nicio idee ce să gătești? Ei bine, ce spui de un ostropel delicios de pui? Gospodinele au dezvăluit care este secretul pentru ca acest preparat delicios să te lasă cu gura căscată. Se prepară destul de repede și le va plăcea, cu siguranță, apropiaților tăi.

Cum prepari cel mai gustos ostropel

Atunci când te gândești la copilărie, mâncăruri precum ostropel de pui, tocăniță de ciuperci, mămăligă cu brânză și sarmale îți vine în minte. Când vine vorba de prepararea deliciosului ostropel, iată ingredientele de care ai nevoie:

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 lingură făină
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 500 ml bulion

Mod de preparare

În primul rând, trebuie să pregătești carnea pentru ostropel, pe care o vei tăia în bucăți de dimensiuni potrivite. Apoi, pui uleiul la încins într-o cratiță încăpătoare, recipient în care vei adăuga bucățile de pui.

Este extrem de important să rumeneșt carnea bine pe toate părțile, până când își schimbă culoarea. Vei turna apă cât să acopere carnea. Las-o să fiarbă la foc mic.

Mai departe, spuma care se formează la suprafață se ia cu o spatulă de lemn sau metal, după care vei adăuga ceapa tocată și morcovul dat pe răzătoare.

În continuare, trebuie să adaugi foaia de dafin și cimbrul, asezonezi cu sare și piper și se mai lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, până când carnea este bine pătrunsă.

Un lucru important de care trebuie să ții cont este faptul că timpul de gătire al ostropelului depinde de anumiți factori. De exemplu, carnea din comerț fierbe mai repede, în timp ce carnea de țară are nevoie de mai mult timp pentru a deveni fragedă.

Așadar, după ce a fiert carnea, vei adăuga bulionul și îl vei mai lăsa pe foc fără capac, până când lichidul din cratiță scade. La final, se dizolvă făina în puțină apă, după care se adaugă peste ostropel, pentru a lega bine sosul.

Când sosul s-a îngroșat, se adaugă usturoiul zdrobit și se oprește focul. Se potrivește de sare și de piper, dacă mai este nevoie. În funcție de gusturi, puteți adăuga și puțină boia afumată și verdeață proaspăt tocată.