Trucul genial pentru carnea de pui. Așa ți se va topi mereu în gură

Trucul genial pentru carnea de pui. Așa ți se va topi mereu în gură
Truc special în bucătărie: cum să gătești corect puiul?

Puiul este consumat peste tot în lume. El se regăsește într-o mulțime de rețete. Chiar dacă pare ușor de preparat, câștiva fac unele greșeli care îl pot face tare și fără gust. Ce trebuie să faci ca să ai în preparatul tău un pui suculent și aromat?

Cum trebuie să prepari puiul ca să rămână suculent?

Carnea de pui este printre cele mai simple de preparat, mai cu seamă că este gata imediat. Desigur că aici contează ce parte a puiului gătești, pentru că dacă alegi să faci unul întreg normal că este nevoie să stai cu ochii mai mult pe ceas. Toată lumea adoră această carne care este slabă, sățioasă și extrem de delicioasă.

Unii o preferă la cuptor, alții fiartă sau pe grătar ori cei mai mulți aleg să o consume sub formă de șnițele. Există câteva trucuri care te vor ajuta să ai o carne fragedă indiferent de modul în care alegi să o gătești după.

Este recomandat să o freci cu sare sau să o pui în saramură măcar câteva zeci de minute, dacă nu o poți lăsa peste noapte sau câteva ore în ingredientele dorite. Carnea de pui nu va fi tare atunci când o vei servi celor dragi și nici nu trebuie să te grăbești pentru a pune pe masă prânzul familiei pentru că se face destul de rapid.

Poți să freci ușor puiul cu un amestec de sare, zahăr brun și boia afumată sau un praf generos de piper. O altă metodă este să păstrezi carnea de pui într-o saramură specială preparată din: 8 părți de apă, o parte sare și diverse plante aromatice.

Cum mai poți proceda?

Amestecă bine sosul și pune carnea în el, ulterior acoperă recipientul ales și lasă totul la frigider preț de cel puțin o oră. Trebuie să știi că este nevoie să clătești puiul după ce îl scoți din saramură, apoi să îl gătești liniștit așa cum dorești.

O metodă folosită de mai puțini oameni este saramura cu lapte bătut. Amestecă laptele bătut cu sare și piper negru, pune carnea de pui și acoperă castronul cu folie alimentară, iar mai apoi pune-l la rece pentru cel puțin două ore sau cel mai bine peste noapte.

De asemenea, poți să bați puțin bucățile de carne cu un ciocan special pentru frăgezire chiar înainte de a începe întreg procesul. Nu uita că nu trebuie să îl gătești mai mult decât are nevoie. Cel mai bine este să te uiți la culoarea cărnii din interior.