14 dec. 2020 | 14:24

Ai găsit sare grunjoasă pe scara blocului? Ce pericol iminent ai descoperit, de fapt

Știri generale
Ai găsit sare grunjoasă pe scara blocului? Ce pericol iminent ai descoperit, de fapt
Cum actioneaza spargatorii de apartamente

Tudorel Butoi, criminalist, a dezvăluit ce înseamnă dacă ai găsit sare grunjoasă pe scara blocului unde locuiești. Ce pericol iminent ai descoperit, de fapt, citește în dezvăluirile făcute de celebrul criminalist, în articolul de mai jos.

Ce înseamnă dacă găsești sare grunjoasă pe scările bloului. Este de rău. Vezi ce trebuie să faci

Criminalsitul Tudorel Butoi a povestit că cei care găsec sare grunjoasă pe scara blocului în care locuiesc trebuie să își facă grji și să devină foarte suspicioși. Celebrul criminalist a devăluit acum, în prag de Sărbători, o perioadă preferată de hoți, cum acționează aceștia, respectiv cum am putea să ne ferim. În cîteva minute hoții pot provoca pagube imense.

Profesorul psiholog criminalist Tudorel Butoi a dezvăluit câteva trucruri  la care apelează hoţii din România. Tudorel Butori povestește că hoțul este întotdeauna un personaj carmismatic, se îmbracă elegant și lasă impresia oricui că este un funcţionar public de meserie, nicidecum un hoț versat. Hoțul  preferă blocurile cu multe etaje, unde cu siguranță va găsi cel puțin o uşă descuiată.

Foarte mulți români lasă ușile apartamentelor deschise pe timp de zi

De altfel, conform unui experiment realizat de Poliţia Română, trei din zece apartamente rămân descuiate pe tot parcursul zilei, din cauza neglijenţei locatarilor.

Aceşti indivizi certați cu legea încearcă ușile apartamentelor, iar atunci când găseşte un apartament liber, fură tot ce le pică în mână. Hoţii care mai sunt recunoscuți de poliție și ca hoți de „bună ziua” îşi asigură traiul zilnic astfel, iara doua zi o iau de la capăt.

Metoda sării gunjoase pe scări

În cazul în care este infractorul este prins, fiind bine îmbrăcat, acesta va spune că a greşit uşa şi îşi cere scuze foarte serios. O metodă folosită de hoții care sparg apartamente este aceea de a arunca sarea grunjoasă pe scările etajelor inferioare.

Ei urcă la ultimele etaje ale blocului, unde, de asemenea, blochează liftul şi aruncă cu sare grunjoasă pe scări. Sarea grunjoasă va face zgomot atunci când o persoană se apropie, iar hoțul va fi știi să se retragă în timp utila, astfel încât să nu fie prins. Se aud zgomotele, omul iese din apartament şi se face nevăzut cu liftul pe care îl blocase dinainte.

Ce ar trebui să facă românii de aici încolo

Nu în ultimul rând, psihologul criminalist mai spune că o greşeală pe care o fac românii este să primească pe oricine în casă, fără să-i legitimeze, iar hoţii românii profită de acest lucru din plin.

Mulţi dintre infractori minează că sunt de la Poştă sau de la diferite servicii și astfel reușesc să păcălească foarte multe persoane, păgubindu-le de diverse lucruri din casă.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Platformă utilă pentru proprietari și chiriași. Poți achita ușor utilitățile
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Iohannis se RETRAGE! ANUNȚ surpriză de la Palatul COTROCENI
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro