20 dec. 2020 | 09:41

Afaceri cu imprimante 3D – ce minuni poți crea cu un astfel de dispozitiv

Știri generale
Afaceri cu imprimante 3D - ce minuni poți crea cu un astfel de dispozitiv
Ce puteți construi cu o imprimantă 3D

În ziua de azi, românii caută din ce în ce mai multe soluții și opțiuni pentru a-și crește veniturile. Există multe idei de afaceri ce îți vor aduce profit și merită să le încerci. Pentru unele, nu trebuie o investiție enormă. Desigur, sunt șanse să nu reușești, mereu vor fi riscuri când te apuci să deschizi o afacere. O afacere ce stârnești interes în ultimul timp sunt cele cu imprimante 3D. Dar ce sunt acestea mai exact?

Ce este o imprimantă 3D?

O imprimantă 3D este un lucru foarte interesant pentru o idee de afaceri, dar și costisitor de cele mai multe ori. În ultima perioadă de timp, acest produs a atras atenția multor oameni și nu este deloc surprinzător. O astfel de imprimantă vă permite să „tipăriți” atât obiecte mici cât și obiecte mai mari. Datorită acestui lucru, au apărut tot felul de idei, unele chiar neașteptate, despre cum poți face o afacere folosind acest dispozitiv.

Tehnologia ce este folosită pentru a crea obiecte cu ajutorul imprimantei 3D seamănă într-o oarecare măsură cu principiul de funcționare a imprimantelor normale:

  • trebuie să creați o imagine folosind un anumit program de scanare. De cele mai multe ori, folosind calculatorul.
  • imaginea creată este afișată pe imprimantă
  • există un sigiliu

Diferența dintre o imprimantă 3D și una normală

Principala diferență dintre o imprimantă normală și una 3D este că cea 3D creează o imagine tridimensională prin scanarea unui anumit obiect. Această imagine vine ori de la imprimantă, ori de la programul folosit pe calculator. La comanda celui care operează tot procesul, imprimanta este pornită și este creat obiectul ales. Probabil te întrebi ce material este folosit. Ei bine, de obicei se folosește plastic sau alt tip de material consumabil ce reumple imprimanta.

Criterii de urmat atunci când alegeți imprimanta 3D

  • Prețul

În cazul în care căutați pe internat, prețurile pentru o imprimantă 3D sunt de aproximativ 300$. Desigur, puteți găsi și la un preț mai mic dar riscați să fie de o calitate mai slabă. De asemenea, trebuie să luați în calcul și costul consumabilelor.

  • Tipul de plastic folosit

Dacă printați obiecte de uz casnic, este recomandat să folosiți plastic ABS. Acest tip de material este de origine petrolieră. Mai există și materiale plastice PLA ce se bazează pe trestie de zahăr sau porumb. PLA este și foarte ecologic.

  • Multicolor

Modelele mai ieftine nu sunt capabile să printeze un obiect colorat. Este imposibil să tentați plasticul în procesul de imprimare. Puteți doar să combinați culorile.

De asemenea, imprimantele multi-color sunt mai scumpe și mai complexe. Tipărirea este mai costisitoare și viteza de muncă mai lentă. Este mai bine să alegeți o imprimantă ce imprima într-o singură culoare. Eventual, puteți vopsi obiectul.

  • Rezoluția de imprimare

Rezoluția de imprimare este cel mai important parametru atunci când alegeți o imprimantă 3D. Este caracterizat de grosimea minimă posibilă a stratului de plastic implicat în formarea obiectului respectiv.

  • Suprafața de imprimare

Suprafața de imprimare este foarte importantă. 12 cm lungime este de ajuns dacă doriți să imprimați un obiect mic. Pentru obiecte mai mari, veți avea nevoie de o suprafață mai mare, desigur.

Parteneri
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția sa a oferit detalii neștiute
Redactia.ro
Prima soție a lui Helmut Duckadam a vorbit despre încheierea mariajului dintre ei. Care a fost motivul: „Știam că are pe altcineva”
Click.ro
Victor Ponta: „Nu o voi vota pe Elena Lasconi, nu e pregătită să fie președinte.” Ce spune despre Călin Georgescu
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Călin Georgescu, discurs violent la adresa Bisericii, cu citate din controversatul guru Osho. Incredibil ce a spus despre români!
Unica.ro
Noi condiții la vânzarea mașinii. Regulile îi vor afecta pe șoferii români
EVZ.ro
Ultima dorință a lui Helmuth Duckadam, înainte să moară. Ce i-a lăsat scris soției sale în testament
Spynews
Se dă ordin în România. Românii vor fi raportați la ANAF de la 1 ianuarie 2025. Se pune poprire
Capital.ro
Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, a confirmat relația cu fiul Ozanei Barabancea. Cum l-a fotografiat pe Andrew în pat
Avantaje
PREMIERUL ALES de Călin GEORGESCU. Cu CINE a VOTAT acesta
Mediaflux
Ce îi reproșează Ana Ionescu soțului ei, Tudor de la Fly Project. Care e secretul unei căsnicii de succes
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum se simte mama lui Liviu Vârciu care a ajuns de urgență la spital pentru o operație de 3 ore. Ce a pățit și ce a zis artistul
Antena 1
Actori din 'Singur acasă' care au murit de când filmul a fost lansat
Shtiu.ro