În ziua de azi, românii caută din ce în ce mai multe soluții și opțiuni pentru a-și crește veniturile. Există multe idei de afaceri ce îți vor aduce profit și merită să le încerci. Pentru unele, nu trebuie o investiție enormă. Desigur, sunt șanse să nu reușești, mereu vor fi riscuri când te apuci să deschizi o afacere. O afacere ce stârnești interes în ultimul timp sunt cele cu imprimante 3D. Dar ce sunt acestea mai exact?
O imprimantă 3D este un lucru foarte interesant pentru o idee de afaceri, dar și costisitor de cele mai multe ori. În ultima perioadă de timp, acest produs a atras atenția multor oameni și nu este deloc surprinzător. O astfel de imprimantă vă permite să „tipăriți” atât obiecte mici cât și obiecte mai mari. Datorită acestui lucru, au apărut tot felul de idei, unele chiar neașteptate, despre cum poți face o afacere folosind acest dispozitiv.
Tehnologia ce este folosită pentru a crea obiecte cu ajutorul imprimantei 3D seamănă într-o oarecare măsură cu principiul de funcționare a imprimantelor normale:
Principala diferență dintre o imprimantă normală și una 3D este că cea 3D creează o imagine tridimensională prin scanarea unui anumit obiect. Această imagine vine ori de la imprimantă, ori de la programul folosit pe calculator. La comanda celui care operează tot procesul, imprimanta este pornită și este creat obiectul ales. Probabil te întrebi ce material este folosit. Ei bine, de obicei se folosește plastic sau alt tip de material consumabil ce reumple imprimanta.
În cazul în care căutați pe internat, prețurile pentru o imprimantă 3D sunt de aproximativ 300$. Desigur, puteți găsi și la un preț mai mic dar riscați să fie de o calitate mai slabă. De asemenea, trebuie să luați în calcul și costul consumabilelor.
Dacă printați obiecte de uz casnic, este recomandat să folosiți plastic ABS. Acest tip de material este de origine petrolieră. Mai există și materiale plastice PLA ce se bazează pe trestie de zahăr sau porumb. PLA este și foarte ecologic.
Modelele mai ieftine nu sunt capabile să printeze un obiect colorat. Este imposibil să tentați plasticul în procesul de imprimare. Puteți doar să combinați culorile.
De asemenea, imprimantele multi-color sunt mai scumpe și mai complexe. Tipărirea este mai costisitoare și viteza de muncă mai lentă. Este mai bine să alegeți o imprimantă ce imprima într-o singură culoare. Eventual, puteți vopsi obiectul.
Rezoluția de imprimare este cel mai important parametru atunci când alegeți o imprimantă 3D. Este caracterizat de grosimea minimă posibilă a stratului de plastic implicat în formarea obiectului respectiv.
Suprafața de imprimare este foarte importantă. 12 cm lungime este de ajuns dacă doriți să imprimați un obiect mic. Pentru obiecte mai mari, veți avea nevoie de o suprafață mai mare, desigur.