23 sept. 2022 | 13:40

Afacerea cu care un român a dat lovitura. Rubinul din livadă se vinde cu zeci de lei pe kilogram

Știri generale
Afacerea cu care un român a dat lovitura. Rubinul din livadă se vinde cu zeci de lei pe kilogram
Afacerea cu care un român a dat lovitura. Cu ce se deosebește „Rubinul” din livadă de alte soiuri de nuci.

Afacerea cu care un român a dat lovitura. „Rubinul” din livadă se vinde cu câțiva zeci de lei pe kilogram. Este vorba despre cel mai nou soi de nuci, extrem de sănătos pentru consumatori, potrivit specialiștilor. Miezul acestor nuci este de o culoare roșu aprins și reprezintă o sursă excelentă de acizi grași omega-3, stimulând memoria și funcția cognitivă.

Afacerea cu care un român a dat lovitura

Un român de lângă Capitală, mai exact din județul Prahova, a plantat peste 1.000 de nuci, de diverse soiuri. Unul dintre ele, însă, se deosebește de toate celelalte. Este vorba despre „Rubinul” din livadă, care face nuci cu miez roșu. Denumirea arborelui vine de la culoarea acestui soi, rubinie.

Însă nu doar culoarea nucilor este specială. Acest soi este foarte viguros. Originar din Republica Moldova, se adaptează foarte bine chiar și în solurile mai puțin fertile. Potrivit explicațiilor românului din Prahova, pe nume Gabriel Pătru, acest arbore rezistă inclusiv la condiții de secetă și la boli.

„Am studiat câţiva ani trăsăturile sau caracteristicile agronomice ale varietăţii. După care ne-am convins în timp de valoarea, inclusiv culturală a lui. Am decis să omologăm acest soi cu denumirea de „Rubin”. Varietatea a devenit soi în momentul în care a fost omologat”, a explicat un pomicultor din Republica Moldova, Oleg Tîrsîna, pentru ObservatorNews.ro.

Administratorul pipinierei cultivă nucile „Rubin” și în solarii. Gabriel Pătru comercializează acest tip de nuci și producătorilor sau reprezentanților implicați în domeniul gastronomic. Potrivit relatărilor sale, există o cerere deosebită pentru acest soi de nuci, folosit în diverse rețete de mâncare.

Cât costă un kilogram de nuci „Rubin”

Un arbore pui de nuc „Rubin” costă în jurul sumei de 130-140 de lei. Când este scos la vânzare, producătorii încasează sume de bani duble față de nucile clasice. Un kilogram de nuci „Rubin” se vinde cu aproape 30 de lei, mai exact cu 27 de lei.

Nucile roșii pot fi cultivate atât în grădină, cât și în culturi de mari dimensiuni. Acestea prezintă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Pe lângă faptul că sunt bogate în omega-3, nucile roșii conțin și o cantitate ridicată de antioxidanți puternici ce ajută la combaterea radicalilor liberi din organism și la reducerea inflamațiilor.

Nucile roșii sunt, de asemenea, bogate în vitamine și minerale cunoscute pentru stimularea memoriei și a sistemului imunitar. Printre acestea se numără: vitamina E, cupru, seleniu, fier și niacină.

Nucile „Rubin” sunt ovale și de dimensiuni asemănătoare cu cele clasice, prezentând un diametru de trei centimetri. Coaja nucilor este tare și încrețită și prezintă crestături adânci care acoperă întreaga suprafață. Miezul nucilor este învelit într-o coajă bogată, de culoare burgundă. Nucile roșii au aromă de pin și citrice, dar prezintă și un gust profund de nucă dulce.

PlaySport
Fotografii RARE cu VĂDUVA lui Corduneanu! Cum arată Grațiela, femeia care a rămas singură cu 3 copii
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire
Cancan.ro
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la toată lumea”
Stirile PROTV
Cine sunt cei șapte politicieni care se bat pe funcția de președinte al Comisiei Europene, în locul Ursulei von der Leyen
Romania TV
Anca Dumitra a făcut anunţul! Pro TV o pierde pe Geanina din Las Fierbinţi
Capital.ro
Este lege pentru cei care care nu stau la ADRESA DIN BULETIN. Decizia este deja obligatorie
EVZ.ro
Cât se câștigă în acest an pe litoral. La ce nivel ajung salariile
Adevarul
O familie de „țepari în serie” a fugit fără să plătească din nu mai puțin de şapte restaurante în ultimul an
BZI.ro
Ce se întâmplă cu Visarion Alexa: Soția acestuia l-a dat de gol
Spynews.ro
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Povestea bizară a familiei care se deplasează doar în patru labe. Care e explicația
Redactia.ro
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Digisport.ro
Zodii care vor cunoaște succesul și fericirea după Luna plină din 24 aprilie. Reușitele vor fi la tot pasul
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Locuri de muncă în România. Salariile oferite de un mare angajator
EVZ.ro
Adrian „Beleaua” Corduneanu a lămurit situația! De ce sicriul lui Costel Corduneanu a fost închis. Nu fratele interlopului va prelua șefia clanului
Spynews
Elena Udrea e distrusă. Ce i s-a întâmplat în închisoare
Capital.ro
Floarea românească despre care se spune că a crescut din sângele eroilor moldoveni. Cei care o rup au parte de un necaz
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Schimbări MAJORE privind PERMISUL de CONDUCERE! SE obține altfel
Mediaflux
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro