Adriana Bahmuțeanu a declarat joi, într-o intervenție la Antena 3 CNN, că a aflat din mass-media despre înmormântarea fostului ei soț, Silviu Prigoană, la care nu a fost invitată.
Ea a mărturisit că este „în stare de șoc” și a notificat DGASPC și Poliția cu privire la prezența copiilor săi în locuința lui Prigoană, dar fără a ști cine îi supraveghează. „Îmi îngrădesc accesul la proprii mei copii,” a spus Bahmuțeanu.
În cadrul intervenției, Adriana a dezvăluit că a primit informația de la colegi din presă și nu de la familie: „Sunt în stare de șoc. Doare la fel de tare cum doare și vestea că Silviu Prigoană a murit. Nu-mi vine să cred.”
Ea a precizat că nu i-a fost trimis și ei nici măcar comunicatul de presă.
„Copiii nu vor să îmi răspundă la întrebarea dacă au fost sau nu la înmormântare azi-noapte, în cimitir. Mi se pare oricum un scenariu de filme horror, dar dacă asta a fost dorința defunctului trebuie să o respectăm. Nu despre asta doresc (n.r. – să vorbesc), ci despre felul în care copiii pot procesa un travaliu de doliu, mai ales când le-a murit un părinte, o persoană foarte apropiată, iar ei sunt privați de relațiile personale cu mama lor.
Adriana a explicat că frații mai mari ai copiilor săi au refuzat orice interacțiune cu ea și nu i-au permis accesul la cei mici, în ciuda faptului că are autoritate legală asupra lor.
„Astăzi, eu sunt reprezentantul legal al copiilor, conform legilor din România, sunt părinte unic și am autoritate absolută asupra lor, dar frații mai mari nu vor să comunice cu mine și nici nu le dau voie celor mici să vină la mine, să-i țin în brațe,” a spus Adriana.
De asemenea, ea a subliniat că nici măcar nu a primit comunicatul oficial despre înmormântare.
Adriana a menționat că cei mici au devenit distanți și ostili, acuzând-o de lucruri pe care nu le-a făcut. Ea a explicat că a fost necesar să anunțe DGASPC și poliția, pentru a fi sigură că minorii sunt în siguranță, având în vedere că nu știa cine este prezent în casă.
„Am fost obligată să anunț DGASPC și poliția că în casa defunctului se află doi copii minori sub supravegherea unor adulți. Nu aveam nicio garanție că frații vitregi sunt în casă sau că alte persoane adulte sunt în casă și asta a trebuit să fac în mod legal ca să apăr interesele copiilor mei,” a declarat ea.
Întrebată dacă faptul că a fost exclusă de la ceremonie ar putea face parte dintr-o strategie de a păstra discreția, Adriana a amintit o experiență similară trăită cu 15 ani în urmă, când și-au pierdut un copil și au organizat o ceremonie discretă pentru a evita atenția presei.
„Cred că s-a făcut aceeași regie pe care am făcut-o acum 15 ani, când bebelușul nostru de doar 3 săptămâni nu a mai rezistat și s-a dus la ceruri. Am dorit să avem o înmormântare ferită de ochii presei și, mai ales, să nu știe nimeni unde este înmormântat copilul nostru pentru că ne feream de vandali,” a spus Adriana.
Ea a adăugat că, în acea perioadă dificilă, au optat pentru o ceremonie religioasă discretă, iar acest tip de decizie ar putea fi motivul pentru care Prigoană a ales un mod similar pentru propria înmormântare.
Adriana a subliniat că, din punctul său de vedere, este firesc ca părintele rămas în viață să fie alături de copii în astfel de momente dureroase.
„Eu cred că așa este normal, omenește și creștinește ca atunci când moare un părinte, iar un părinte rămâne în viață, părintele supraviețuitor să poată să fie alături de copii,” a conchis Adriana, adăugând că își dorește doar să fie alături de copii pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie.