Cine l-a ajutat pe Florin Cîțu ”cu relații și din banii personali” în America. Cazul Adrian Năstase se repetă?

Cine l-a ajutat pe Florin Cîțu ”cu relații și din banii personali” în America. Cazul Adrian Năstase se repetă?
Cine l-a ajutat pe Florin Citu ”cu relatii si din banii personali” in America

Dezvăluiri incredibile ies la iveală în privința lui Florin Cîțu. Fostul premier al României ar fi fost finanțat și ajutat de către o mătușă de-ale sale să fie înmatriculat la o facultate privată din Statele Unite ale Americii, în anul 1992. Cine este femeia care l-a sprijinit financiar pe senatorul român, în urmă cu 30 de ani.

Cine este mătușa înstărită care l-a sprijinit financiar pe Florin Cîțu

Minodora Ilie, un personaj influent pe scena politică autohtonă, în primii 10 ani ai României de după Revoluție, a fost cea care l-a ajutat pe fostul premier Florin Cîțu să intre la o facultate privată din Statele Unite ale Americii. Femeia era rudă prin alianță cu senatorul român.

Consilierul Minodora Ilie a declarat, în exclusivitate pentru G4Media, că l-a sprijinit financiar pe nepotul său Florin Cîțu acum trei decenii. Minodora Ilie a fost consilier pentru patru premieri de orientări politice diferite.

De asemenea, mătușa lui Florin Cîțu a înființat, în anul 1992, Fundația Umanitară Omenia, printre fondatori aflându-se un colonel din cadrul Serviciului de Informații Externe (SIE).

„Da, da, întotdeauna au fost și serviciile (n.r – în fundație) pentru că, fără servicii, fără justiție, fără armată, o țară nu e stăpână pe ea.”, a declarat Minodora Ilie, potrivit sursei citate.

Florin Cîțu s-a arătat profund indignat de afirmațiile potrivit cărora ar fi fost sprijinit financiar de o rudă prin alianță, motiv pentru care ar fi trimis un mesaj pe Whatsapp către jurnaliștii de la G4Media:

„Sper că aveți dovezi în sensul celor susținute de cineva care se pretinde mătușa mea.”, a fost mesajul pe care Florin Cîțu l-a trimis celor de la G4Media, fiind șters câteva minute mai târziu.

Într-un interviu acordat în mai 2021, fostul premier Florin Cîțu a povestit cum a ajuns în Statele Unite și cum s-a descurcat acolo. Acesta a declarat că a fost singurul candidat din Europa de Est pentru o bursă finanțată de Guvernul american, apoi a scris niște „esee” pentru a-și suplimenta fondurile și a lucrat în campusul universității.

Mătușa Tamara a lui Adrian Năstase, un alt caz cunoscut în rândul românilor

În ultimii ani, au apărut anumite zvonuri în presă potrivit cărora Florin Cîțu ar fi picat treapta a II-a de liceu și examene de admitere la facultate, în România, afirmații pe care fostul prim-ministru român le-a negat vehement.

Faptul că Florin Cîțu ar fi fost sprijinit financiar de către Minodora Ilie în anii 90 amintește românilor de un alt caz celebru din România, cel al lui Adrian Năstase și al mătușii sale Tamara, rudă prin alinață din partea soției fostului premier.

Informațiile au fost dezvăluite românilor în anul 2007, când Dana, soția lui Adrian Năstase, a făcut publice fotografii cu regretata mătușă Tamara, o femeie ce provenea dintr-o familie înstărită din Tibilisi. Fostul premier și soția lui au îngrijit-o până când a închis ochii pe vecie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI