Ce urmări poate avea în România un atac al Rusiei în Ucraina. Detalii terifiante de ultimă oră

Ce urmări poate avea în România un atac al Rusiei în Ucraina. Detalii terifiante de ultimă oră
Ce urmari poate avea in Romania un atac al Rusiei in Ucraina. Detalii terifiante de ultima ora

Situația tensionată de la granițele dintre Ucraina și Rusia pare să-i îngrijoreze pe conducătorii lumii, în special pe oficialii americani. Recent, generalul Ben Hodges a dezvăluit amănunte cutremurătoare privind scenariul în care ar începe războiul și cum ar fi afectată România în toată această ecuație.

Ce s-ar întâmpla în România, dacă Rusia ar ataca Ucraina

Generalul american Ben Hodges este de părere că, în cazul în care Rusia ar ataca Ucraina, infrastructura din România ar putea fi o problemă reală pentru mobilizarea rapidă a trupelor și tehnicii militare a aliaților NATO spre flancul estic al Alianței.

Oficialul din Statele Unite ale Americii mărturisește că este îngrijorat de situația în care se află statul ucrainean, adăugând faptul că semnele pe care le dă Moscova nu ar fi deloc încurajatoare.

„Sunt îngrijorat de situația din Ucraina și regiunea Mării Negre. Kremlinul și-a crescut numărul de trupe atât pe mare, dar și terestru. Semnalele date de Rusia nu sunt încurajatoare. Nu văd nicio posibilitate ca situația să se îmbunătățească.

Dacă nu se întâmplă ceva neașteptat, atunci vedem o posibilitate foarte mare ca Rusia să atace Ucraina.”, a declarat generalul american Ben Hodges la Digi 24.

„Mă aștept la atacuri amfibii!”

Fostul comandant al trupelor din SUA susține că rușii ar putea plănui în detaliu asediul asupra vecinilor lor din vest, un atac în 3 sau 4 etape.

De asemenea, oficialul american a vorbit despre posibilitatea în care urmările unui potențial război să se resimtă în țările vecine statului ucrainean, printre care se numără și România. Ce se întâmplă în țara noastră, dacă Rusia invadează Ucraina.

„Mă aștept la atacuri amfibii: fie pe coasta Mării Negre, între Crimeea și Herson, sau pe coasta Azov, între Mariupol și Crimeea. Aici rușii vor avea un mare avantaj. Astfel de atacuri pe coastă nu le vor aduce rușilor foarte multe pierderi.

Vor să mențină o presiune, în așa fel încât țările europene să spună: Nu este un atac masiv, nu trebuie să aplicăm toate sancțiunile. Ucraina a mai fost invadată în 2014 și rușii nu au mai plecat. Dacă va fi un nou atac, nu doar că vor fi sancțiuni din Vest, dar NATO va acorda și mai mare atenție asupra impactului asupra aliaților NATO de la graniță.

Sunt patru țări la granița cu Ucraina. Urmările se vor resimți și în România, Polonia, Slovacia, Lituania sau Ungaria. Mă aștept la atacuri cyber, dar și la valuri de refugiați. Un număr mare de refugiați se va îndrepta spre Vest.”, a avertizat generalul american.

„Este nevoie de poduri peste râurile din România!”

În încheiere, Ben Hodges a vorbit despre faptul că transportul de pe flancul estic al NATO ar avea de suferit din cauza infrastructurii din România.

„Militarii trebuie să se pună în mișcare prin Europa înainte de începerea crizei. Pot ajunge acolo suficient de repede încât să prevină criza? Este Ministerul Transporturilor din România pregătit pentru așa ceva? Sunt pregătite autostrăzile pentru convoaie?

Sau aeroporturile? Este portul Constanța pregătit? Știu că România a lucrat la acest lucruri, dar acum va fi un test bun pentru a vedea cât de mult v-ați dezvoltat. Avem nevoie de mai multe poduri. Este nevoie de poduri peste râurile din România, dar și din celelalte țări.”, a completat oficialul, pentru sursa citată.

Generalul Ben Hodges a fost comandant al trupelor americane în Europa între anii 2014 și 2018 și a servit în războaiele din Irak și Afganistan, obținând multiple medalii și decorații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI