26 nov. 2021 | 09:31

Adrian Mutu a dat verdictul despre națională: „Nu era ceva dificil”

Sport
Adrian Mutu a dat verdictul despre națională: „Nu era ceva dificil”
Adrian Mutu consideră că jucătorii naționalei au avut la îndemână calificarea la barajul pentru Cupa Mondială 2022

Adrian Mutu a dat verdictul despre națională: „Nu era ceva dificil”. Fostul antrenor al tricolorilor U21, dar și de la FCU Craiova a analizat prestația primei reprezentative în preliminariile Cupei Mondiale 2022. Mutu și-a spus opinia și despre gestul lui Mirel Rădoi de a-și anunțat plecarea de pe banca tehnică înainter de ultimele două partide decisive din grupă. „Briliantul” este, deocamdată, fără contract după despărțirea de formația lui Adrian Mititelu.

Adrian Mutu a dat verdictul despre națională

Adrian Mutu cunoaște foarte bine realitățile de la națională. Mai ales că a adunat, ca jucător, 77 de selecții și deține, alături de Gică Hagi, recordul de goluri înscrise, 35. Fostul fotbalist de la Chelsea, Juventus, Parma și Fiorentina are propriile opinii despre eșecul naționalei de a se califica la Mondialele din 2022. Adrian Mutu(42 de ani) consideră că așteptările de la tricolori trebuie să fie realiste și nu exagerate.

Noi trebuie să ne dăm seama de valoarea echipei naționale și să nu mai avem atât de multe pretenții. Să nu ne mai comparăm cu echipe de top. Trebuie să schimbăm registrul și să ne gândim unde suntem. Meciurile de top trebuie lăsate deoparte. În meciurile cu echipele care sunt sub noi, ar trebui să ne punem în valoarea strategia ofensivă. Nu vreau să critic ce a făcut Mirel, nu ar fi frumos. Mi-au plăcut anumite lucruri la Mirel”, a spus Adrian Mutu la Digi Sport.

„Nu era ceva dificil”

Adrian Mutu e de părere, totuși, că Mirel Rădoi s-a grăbit atunci când și-a anunțat plecarea de la națională înainte de ultimele 2 partide din grupă

Rădoi s-a grăbit puțin. Era mai bine să aștepte meciurile din noiembrie. Poate aș fi făcut și eu ca el, depinde în ce stare sufletească ești. Probabil avea un nivel înalt de saturație, altfel nu o spunea. Probabil a creat puțină relaxare între jucători, deși n-ar fi normal”, a declarat Mutu. conform sursei citate.

Fostul tehnician de la naționala de tineret a precizat, totuși, că internaționalii români aveau datoria să se poată motive singuri. Aceasta, chiar dacă selecționerul trecea printr-o stare mai delicată, din punct de vedere emoțional. Mutu mai crede că meciul cu Islanda, terminat 0-0, era unul la îndemâna tricolorilor, indiferent de circumstanțe.

Dacă antrenorul e într-un moment dificil din punct de vedere emoțional, vorbim totuși de echipa națională, iar jucătorii trebuie să aibă puterea să se motiveze singuri. Urma un meci capital cu Islanda, pentru baraj. A fost la îndemâna noastră, nu era ceva dificil!.

E diferit la națională. Jucătorii ar trebui să joace mai mult pentru tricou, pentru România, indiferent cine e pe bancă. Cum era și pe vremea mea, aveam puterea de a ne motiva singuri. E un nivel prea înalt, când ajung la națională jucătorii trebuie să aibă și această calitate”, a adăugat Adrian Mutu, potrivit aceleiași surse.

„Cred că Răzvan Burleanu chiar a vrut să-l pună pe Hagi”

Adi Mutu a vorbit și despre desemnarea noului selecționer. El s-a declarat de acord cu ofertarea, în primul rând, a lui Gică Hagi. „Briliantul” îl consideră pe „Rege” un candidat etern pentru banca tricolorilor, atâta vreme cât Hagi va activa în antrenorat.

Cred că a fost o mișcare bună a celor din FRF. Și eu cred că Hagi era cel mai potrivit să fie selecționerul naționalei acum. Acum nu știu ce s-a întâmplat… Cred că Răzvan Burleanu chiar a vrut să-l pună pe Hagi, tuturor ni se pare omul cel mai potrivit în acest moment. Nu vreau să comentez decizia lui Gică (n.r – Hagi). Lucrurile sunt simple din ce a spus el. Cred că FRF a vrut să găsească o soluție. Cât timp Hagi va fi antrenor, mereu va fi inclus pe lista naționalei”, a spus Mutu, conform sursei menționate.

Sursa foto: FRF.ro

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
POȘTA face ANUNȚUL! PENSIILE vor fi PLĂTITE. DATA exactă
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro