Adrian Mititelu, veste uriașă înainte de Crăciun. Ce a decis instanța în privința finanțatorului de la FCU Craiova

Adrian Mititelu, veste uriașă înainte de Crăciun. Ce a decis instanța în privința finanțatorului de la FCU Craiova
Adrian Mititelu a obținut o victorie importantă în justiție odată cu achitarea într-unul dintre dosarele de evaziune fiscală în care fusese condamnat la 5 ani de închisoare

Adrian Mititelu, veste uriașă înainte de Crăciun. Patronul „de facto”  de la FCU Craiova se află de peste un an în închisoare fiind condamnat într-un dosar de evaziune fiscală legat de transferul lui Mihai Costea la FCSB. Omul de afaceri a primit, astăzi, o veste uriașă din partea justiției, într-un alt dosar de evaziune fiscală. De asemenea, Adrian Mititelu e mai bogat cu 5,2 milioane de euro după o altă hotărâre a justiției, dată luni.

Adrian Mititelu, veste uriașă înainte de Crăciun

Adrian Mititelu, veste uriașă înainte de Crăciun. Omul de afaceri a purtat lupte grele în instanțe, în ultimii ani. Chiar dacă FCU Craiova este condus de fiul său, Adrian Mititelu Jr, seniorul rămâne șeful suprem. El și-a văzut împlinit visul ca echipa olteană să revină în Liga 1, după ce fusese dezafilitată de FRF și repornise la drum din Liga a 4-a.

Adrian Mititelu a suferit mai multe condamnări. În ianuarie 2021, Tribunalul Dolj l-a condamnat la 5 ani de închisoare pentru pentru „săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată”. Hotărârea inițială nu era definitivă și Mititelu a făcut apel.

Dosarul respectiv arăta că Adrian Mititelu alături de alte opt persoane ar fi comis mai multe infracțiuni, precum „ constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare a banilor şi folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii”, fapte pe care Mititelu le-a contestat vehement.

Ce a decis instanța în privința finanțatorului de la FCU Craiova

Adrian Mititelu a fost achitat, vineri, în dosarul în care fusese condamnat la 5 ani de închisoare, scrie ProSport. Sentința Curții de Apel Dolj este definitivă. Vestea a fost întâmpinată de fiul său, Adrian Mititelu Jr., printr-o postare entuziastă pe Facebook.

„ACHITAT DEFINITIV ÎN CELĂLALT DOSAR ÎN CARE PRIMISE 5 ANI CU EXECUTARE !
În vara, tata o să intre în comisia de eliberare.
Să aveți o zi frumoasă, dușmani”, a scris Adrian Mititelu junior.

Adrian Mititelu va rămâne, însă, în spatele gratiilor, el mai fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în noiembrie 2020, în dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB. Dar omul de afaceri a mai primit o veste bună la începutul săptămânii.

Tribunalul Dolj a dispus recent ca societatea Fotbal Club U. Craiova S.A, aflată în faliment, să fie despăgubită de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor cu circa 13 milioane de euro, pentru un teren de 43 de hectare din Craiova, a scris GSP.

Este vorba de o suprafață aflată în cartierul Craiovița, pe care statul a construit blocuri. Printre beneficiarii deciziei instanței se află și fostul selecționer și antrenor de la U. Craiova, Victor Pițurcă. Acesta era înscris la masa credală în dosarul de faliment al societății lui Mititelu, pentru suma de 6,8 milioane de euro.

Prin decizia instanței, însă, Adrian Mititelu va avea suficienți bani pentru a-l plăti pe Pițurcă. În plus, conform GSP, Mititelu va rămâne cu 5,2 milioane de euro din suma decisă de instanța ca despăgubire.