Admiterea la Academia de Poliție 2019. Modificarea traseului la proba sportivă, anunț oficial VIDEO

Admiterea la Academia de Poliție 2019. Modificarea traseului la proba sportivă, anunț oficial VIDEO
Admiterea la Academia de Poliție 2019

Admiterea la Academia de Poliție se desfășoară în aceste zile după regulamentul aflat deja în vigoare. Va fi diferit de anul viitor, când cei înscriși vor avea de parcurs un traseu în plus la proba sportivă. Va fi modificat și timpul maxim pentru parcurgerea traseului.

Admiterea la Academia de Poliție 2019

Peste 2.000 de tineri s-au înscris pentru admiterea la Academia de Poliție, dar Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are la dispoziție doar 290 de locuri. Premiera din acest an este că și fetele se pot înscrie la facultatea de pompieri. Cei mai mulți dintre candidați au probleme la probele sportive, care vor fi chiar mai multe de anul viitor. După sesiunea de admitere la Academia de Poliție din iulie-august 2019, va mai fi una la începutul lui 2020. Cei care se vor înscrie pentru următoarea sesiune vor da probele sportive după noul format, care a fost modificat de MAI.

Pe pagina oficială de Facebook a MAI a fost postat un material video care face referirie la noile modificări aduse examenului de admitere la Academia de Poliție. La probele deja existente a mai fost adăugată încă una, iar timpul pentru parcurgerea întregului traseu a fost modificat de la 2 minute și 25 de secunde la 3 minute și 25 de secunde. Oficialii din minister au luat această decizie după ce au analizat situația polițiștilor din teren. Ei vor să se asigure că studenții știu să mânuiască armele din dotare.


„Noutăţile aduse traseului aplicativ fac parte dintr-o serie de modificări la Ordinele de ministru care reglementează activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie şi în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne determinate, pe de o parte, de necesitatea adaptării anumitor norme ca urmare a situaţiilor întâlnite în practică, iar, pe de altă parte, de nevoia consolidării pregătirii de specialitate a personalului operativ, în special în domeniile tactică poliţienească, mânuire armament, uz de armă”, precizează MAI într-un comunicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI