MAI a schimbat condițiile de admitere în școlile din subordine. Ce probe trebuie să dai ca să devii polițist

MAI a schimbat condițiile de admitere în școlile din subordine. Ce probe trebuie să dai ca să devii polițist
MAI a schimbat condițiile de admitere în școlile din subordine

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că proba sportivă de admitere în unitățile de învățământ pe care le are în subordine a fost modificată. Pe lângă cele 11 probe existente, a mai fost adăugată una în plus, iar timpul maxim pentru parcurgerea traseului a fost majorat cu un minut.

MAI a schimbat condițiile de admitere în școlile din subordine

MAI a postat pe contul oficial de Facebook un material video în care anunță că la proba sportivă de admitere în unitățile de învățământ din subordine a fost adăugat un obstacol în plus și că timpul de parcurgere a traseului a crescut de la 2 minute și 25 de secunde la 3 minute și 25 de secunde. Aceste modificări nu vor fi valabile pentru admiterea din acest an la Academia de Poliție Al. I. Cuza, ci de la 1 ianuarie 2020.

„Noutăţile aduse traseului aplicativ fac parte dintr-o serie de modificări la Ordinele de ministru care reglementează activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie şi în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne determinate, pe de o parte, de necesitatea adaptării anumitor norme ca urmare a situaţiilor întâlnite în practică, iar, pe de altă parte, de nevoia consolidării pregătirii de specialitate a personalului operativ, în special în domeniile tactică poliţienească, mânuire armament, uz de armă”, precizează MAI într-un comunicat.


Ministerul mai precizează că „a fost introdusă posibilitatea suspendării concursului, respectiv a amânării emiterii actului administrativ, în cazul semnalării unor aspecte de nelegalitate. Suspendarea şi amânarea se pot dispune până la soluţionarea sesizării, dar pentru o perioadă de cel mult 5 zile lucrătoare.”

De asemenea, cadrul normativ prevede că organizarea unor programe de pregătire tactică a personalului MAI, care „urmăresc dezvoltarea şi menţinerea deprinderilor tactice de bază ale personalului operativ şi îmbunătăţirea capacităţii de reacţie imediată a personalului care lucrează nemijlocit cu publicul.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI