Ce salarii au ”mascații” din Jandarmeria Română. Pentru câți bani își pun viața în pericol luptătorii antitero

Ce salarii au ”mascații” din Jandarmeria Română. Pentru câți bani își pun viața în pericol luptătorii antitero
Ce salarii au ”mascații” din Jandarmeria Română

Jandarmii sunt folosiți pentru a menține ordinea la diferite evenimente publice și articipă la perchezițiile organizate de DNA și DIICOT. Se antrenează zilnic în condiții dure și primesc o remunerație pe măsură. Dacă te-ai întrebat vreodată la ce sume ajung salariile din Jandarmeria Română, trebuie să știi că acestea variază în funcție de gradul fiecărui angajat și de responsabilitățile care le revin.

Ce salarii au ”mascații” din Jandarmeria Română

Jandarmii din Capitală primesc salarii mai mari decât în restul țării. În luna iunie 2018, un ofițer cu funcție de comandă din București a primit un salariu de 9.073 de lei, în timp ce în Galați un angajat care lucrează pe un post similar a primit 7.952 de lei. În aceeași lună a anului trecut, ofițerii cu funcție de comandă au primit salarii cuprinse între 1.820 și 9.073 de lei, în timp ce ofițerii fără funcții de comandă au primit un venit net maxim de 5.144 de lei.

Subofițerii au primit 3.388 de lei, iar maiștrii militari fără funcții de comandă au primit între 1.685 și 2.625 de lei. Jandarmii bucureșteni primesc mai mulți bani decât cei din provincie întrucât au o rază mai mare de acoperit și mai multe evenimente, la care se adaugă de multe ori proteste spontane.

Pentru a-și îndeplini cu brio misiunile în care sunt trimiși, jandarmii trec zilnic prin mai multe ore de antrenament, mai ales dacă fac parte din Detașamentul de Intervenție Antiteroristă. Fac alergări, exerciții de autoapărare și de forță, iar unii dintre ei sunt atât de pasionați de ceea ce fac încât în timpul liber continuă să se antreneze.

Antrenamentele dure vor fi resimțite mai târziu, când vor apărea problemele la glezne, genunchi, umeri și coate din cauza efortului fizic. Dar asta nu îi descurajează, ci chiar îi face pe mulți să le insufle și copiilor lor pasiunea pentru meseria de jandarm.