Admitere 2020. Rezultate repartizare computerizată, conform Edu.ro. Află de aici la ce liceu ai intrat

Admitere liceu 2020. Dosarele de înscriere se depun de astăzi. Care este termenul limită

Înscrierea la liceu s-a adaptat noii realități, astfel că s-a făcut online. Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a va avea loc vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Urmărește rezultatele, conform Edu.ro.

UPDATE / Rezultatele au fost postate pe Edu.ro, iar toți elevii pot vedea unde au fost repartizați conform unui cod unic primit de fiecare. Cele mai mari medii la admitere au fost la Colegiile Naționale „Sfântul Sava” și „Gheorghe Lazăr”, în timp ce pe 3 a fost surpriza de la Colegiul „Frații Buzești” din Craiova

Admitere online 2020. Rezultatele repartizării computerizate, conform Edu.ro

În urmă cu două luni, ministrul Educației, Monica Anisie, propunea înscrierea online la liceu. Oficialul spunea că dorește ca părinții și elevii să completeze opțiunea pentru liceul la care visează de la distanță. Dacă nu au computer sau Internet, o vor face prin telefon, cu secretara școlii. Deși elevii s-au temut că un click greșit sau o neînțelegere le-ar putea schimba viitorul, procedura a rămas în picioare. Astfel, vineri va avea lor repartizarea absolvenților de clasa a XIII-a la liceul la care au optat.

Admitere 2020. Rezultate repartizare computerizată, conform Edu.ro. Află de aici la ce liceu ai intrat
Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a are loc vineri

Dintre cei 160.663 de candiați prezenți la Evaluarea Națională, inclusiv etapa specială, 122.357 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,20%. Dintre aceștia, 892 au încheiat examenul cu media generală 10.

  • Rezultatele au fost publicate pentru prima dată prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat.
  • Între 13 și 20 iulie se vor depune sau transmite dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Cum decurge repartizarea

Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător, după media de admitere, distribuindu-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru fiecare candidat se caută prima opțiune de pe lista unde mai sunt locuri libere, urmând ca elevul să fie repartizat la acea opțiune. Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la niciun liceu , locurile fiind deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el, acesta rămâne nerepartizat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI