23 oct. 2023 | 21:42

Adina Halas, despre prima ieşire din ţară. Ce a vizitat pentru prima oară în afara României: „După Revoluţie, toţi mergeau acolo” VIDEO EXCLUSIV

Monden
Adina Halas, despre prima ieşire din ţară. Ce a vizitat pentru prima oară în afara României:
Prima călătorie a Adinei Halas. Unde au dus-o părinții după Revoluție. Interviu în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Adina Halas a reușit să își surprindă fiul, pe Serghei, cu o vacanță la Veneția chiar de ziua lui de naștere. În interviul exclusiv acordat pentru Playtech Știri, fosta prezentatoare TV ne-a spus că își concentrează energia asupra proiectelor de travel din online.

Creatoarea de conținut ne-a mărturisit că e genul de mamă care îi face surprize fiului său, dar care îi impune și limite sau se asigură că are temele făcute pentru a doua zi la școală.

Adina Halas se concentrează asupra proiectelor de travel

Adina Halas a deprins gustul călătoriilor de la vârsta de 11 ani, când a bifat prima călătorie în străinătate alături de părinții ei. Recent, Serghei, fiul ei și al lui Lucian, a împlinit 12 ani și a avut parte de o escapadă de vis la Veneția. Indiferent de cât de mult o impresionează locurile în care ajunge, Halas nu a intenționat să se stabilească în altă țară, deși i s-au ivit tot felul de ocazii.

Playtech Știri: De ceva vreme nu mai ești pe micul ecran. Duci dorul rubricii de recomandări de călătorii?

Adina Halas: O să fiu întotdeauna pe micul ecran, pentru că așa m-am obișnuit de la 16-18 ani. Nu mai am rubrica de călătorii în cadrul acelei emisiuni, însă în continuare aria mea de acoperire este cea care ține în principal de călătorii și sunt prietena tuturor televiziunilor. Asta nu înseamnă că mă limitez în vreun fel.

Te-ar putea interesa și: Totul despre întâlnirea karmică dintre Adina Halas și Lucian Hugeanu: „În timp ce îmi pregăteam bicicleta”

Și-a dus fiul în vacanță în Veneția

Cum a început toamna pentru tine?

Toamna mea a început frumos cu o altă escapadă. Tocmai m-am întors de curând din Veneția, am fost câteva zile împreună cu familia. A fost dorința fiului meu de data aceasta, pentru că a fost ziua lui, făcea 12 ani.

Momentul în care eram cu familia în această vară în vacanță în Cinque Terre – Italia, ne-a auzit pe noi adulții vorbind despre Veneția și a zis: “Dar eu nu am fost în Veneția”. Bine, vei fi! Dar atunci mi s-a înfiripat în minte o idee: dar ce ar fi? Dacă mama lui tot e travel influencer, content creator și cum se mai zice în zilele astea… Ce ar fi să îi oferim copilului cadou de ziua lui această experiență?

Și se pare că a fost cea mai bună alegere. I-a plăcut foarte mult, a fost extrem de încântat de absolut toate activitățile de acolo, pentru că deja merge spre preadolescență. Nu îl mai încânta la fel de mult un joc, pe care poate să îl primească un copil în ziua de astăzi cam oricând, mai ales că în timpul școlii nu prea au voie copiii să se joace, nici al meu nu face excepție. Nici nu are când printre atâtea cursuri și teme. Așa că a fost cadou inspirat care i-a plăcut foarte mult.

Mi-a făcut plăcere să revăd Veneția și bineînțeles că și de acolo am făcut diverse materiale, pentru că face parte din ADN-ul meu. Înainte să îl am pe Serghei, călătoream foarte mult, numai că atunci nu era era rețelelor de socializare și chiar mă gândeam la un moment dat: ce ar fi să fac așa un colaj din poze și ce mai făceam la momentul respectiv și mi-am dat repede seama că nu e o carte câștigătoare, pentru că făceam destul de puține materiale, însă iată: viața m-a adus în același punct al călătoriilor.

“Toată lumea mergea în Turcia după Revoluție”

Îți mai amintești prima călătorie în străinătate cu părinții tăi unde a fost?

Prima călătorie în afara țării a fost în Turcia. Toată lumea mergea în Turcia după Revoluție, nu am făcut excepție. Istanbulul a fost primul oraș pe care l-am vizitat. Mi-a plăcut foarte mult, a fost pentru mine o experiență într-adevăr deosebită, pentru că eram destul de mică. Aveam – cred – 11 ani când am ajuns în Turcia. Vai, cât de frumos este să călătoresc! Să mai facem!

“România e atât de aproape de sufletul meu…”

Te-ai gândit vreodată să te stabilești în altă țară? Te-a impresionat mult un loc unde ai ajuns de-a lungul timpului?

Am avut multe ocazii să rămân în alte țări, în primul rând cu școala. Se punea problema la un moment dat să fac un liceu în Franța, îmi petreceam vacanțele atunci când se termina sezonul emisiunilor pe care le prezentam la momentul respectiv, în Spania. Îmi plăcea foarte mult Spania, însă am rădăcinile adânci în România.

Eu sunt super atașată de țară, de oameni, Cumva România e atât de aproape de sufletul meu, încât nu m-aș vedea relocându-mă pentru totdeauna. Să spunem că undeva, în viața asta, fiul meu va dori, nu știu, să studieze în altă țară sau se îndrăgostește și pleacă în altă țară. Nu știu, habar nu am…

Te-ai duce după el?

Cu siguranță m-aș duce după el. Asta nu înseamnă că m-aș desprinde de România. Întotdeauna voi avea aici locul meu și mă voi întoarce și voi considera că asta este casa mea. Asta așa, ipotetic, în cazul în care ar fi să plecăm din țară. Atât timp cât nu m-am stabilit în afara țării, atunci când aveam ocazia de nenumărate ori să o fac, nu văd de ce să fac lucrul acesta acum. Mie chiar îmi place la noi în țară.

Ce fel de părinte este Adina Halas, de fapt

Cum ești ca mamă? Ești genul care îl controlezi pe Serghei la teme? Îi faci programul să nu stea prea mult pe tabletă sau “polițistul rău” e Lucian?

Îniante să dați drumul la această filmare, chiar îmi băgam telefonul, pentru că îmi trimiteam mesaje cu fiul meu. Îmi trimisese poze cu tema pe care o făcuse la română, cu tema pe care o făcuse la engleză și mă întreba dacă a terminat, dacă se poate relaxa. Așa că spunându-vă asta, cred că vă puteți da seama singuri ce fel de mamă sunt.

Țin foarte mult la dezvoltarea lui pe toate planurile. Îmi doresc să învețe în viața asta să se descurce singur, să învețe ce e bine, ce e rău, să fie conștiincios. Și sunt super riguroasă din punctul acesta de vedere.

Am două părți: cea în care îi fac toate surprizele din lume și tot ce știu că ar putea să îl încânte. Vin și i le ofer înainte ca el să articuleze și nu știu dacă e bine neapărat de multe ori lucrul acesta, dar fac treaba asta cu toată inima.

Dar, pe de altă parte, în momentul în care am zis: Serghei, te rog frumos, ăsta este momentul în care am închis televizor sau ecran, lucrul acesta se întâmplă. Sunt strictă și consider că la vârsta asta este foarte sănătos pentru dezvoltarea unui copil, să-i pui limite. Poate alți părinți au alte metode, la noi văd că asta funcționează.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Ungaria a pus ochii pe Ținutul Secuiesc. Viktor Orban a pornit asaltul
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro