Adevărul despre procurorul care a rezolvat crima Antoniei, fetița ucisă din Arad. Ce record are în 45 de ani de carieră

Adevărul despre procurorul care a rezolvat crima Antoniei, fetița ucisă din Arad. Ce record are în 45 de ani de carieră
Pavel Palcu, procurorul care a rezolvat cazul Antoniei sursă foto ziare.com

O țară întreagă a fost cutremurată de cazul fetiței de 4 ani din Arad, care a fost omorâtă de concubinul mamei sale. Criminalul a fost descoperit în timp record, iar procurorul criminalist care a reușit să ajungă pe urma bărbatului în 72 de ore are o carieră impresionantă.

Cine este procurorul care a rezolvat crima fetiței de 4 ani din Arad

Pavel Palcu nu este cunoscut la nivel național, însă multe persoane îl respectă în vestul României datorită carierei sale. Acesta a coordonat cazul Antoniei, fiind criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. El are o experiență de 45 de ani, găsind autorul în fiecare caz de care s-a ocupat.

Acesta intra în magistratură în 1980, pe când avea doar 22 de ani. Pavel Palcu era, în acel moment, cel mai tânăr procuror din România, iar acum este doctor în criminalistică. În 45 de ani de carieră, niciun rechizitoriu întocmit nu a fost returnat de Parchet pe motiv de nadvertențe, iregularității în probatoriu.

De asemenea, acesta lucrează și la Facultatea de Științe Juridice a Universității de Vest ‘Vasile Goldiș’ de la Arad, fiind profesor universitar și predând cursul de criminalistică pentru viitorii magistrați. Totuși, el a marcat foarte multe reușite și pe acest plan, potrivit ziare.com.

Pavel Palcu, o carieră impresionantă

Pavel Palcu a reconstituit în 2019, alături de studenții săi, crima de la Lipova. Mai mult, el a reușit să pună la punct lucrări de specialitate pentru ca secretele meseriei de criminalist să fie expuse, printre care ‘Tactica cercetării la fața locului’, ‘Criminalistică – tehnici şi procedee de investigare penală’ și altele.

Procurorul a reușit să soluționeze orice caz de omor sau tentativă de omor, găsind, de fiecare dată, autorii, care au fost, ulterior, condamnați. El s-a ocupat de dosarul ‘plasa cu oase’, care a fost descoperită într-o pădure in Gurahonț, dar și de dosarul morții lui Dan Ristin.

Ce a reușit să facă Pavel Palcu în 45 de ani de experiență

De asemenea, Pavel Palcu a reușit să rezolve dosarul fostului jandarm din Arad care și-a ucis fratele geamăn în urma unui scandal provocat de moștenirea pentru avere. El s-a ocupat de dosarul care implică moatea fetiței și a reușit să ajungă pe urmele criminalului.

Bărbatul în vârstă de 23 de ani a încercat să conducă anchetatorii pe căi greșite și a insistat că moartea a fost accidentală. În cele din urmă, probele aduse de medicul legist nu au putut să fie combătute, iar acesta a fost reținut și arestat prev entiv, recunoscându-și fapta. Acesta riscă închisoare pe viață.

Cum a fost rezolvat cazul Antoniei, fetița omorâtă

Pavel Palcu a expus în mod public informații despre cercetarea de la fața locului și despre probe, dând publicității portretul fetiței. Autorul a fost găsit în 72 de ore datorită curajului de care au dat dovadă anchetatorii, iar rechizitoriul urmează să fie întocmit și prezentat instanței penale de la Tribunalul Arad.

„Nu ni s-a părut nici firesc nici cuminte ca nimeni să nu reclame numele fetiţei, aşa că am considerat că poate fi extinsă urmărirea penală.”, declara Pavel Palcu, procuror criminalist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI