02 nov. 2021 | 18:45

Descoperire șocantă în pumnul fetiței ucise în Arad. Ce au găsit anchetatorii, indiciul relevă o informație nouă

News
Descoperire șocantă în pumnul fetiței ucise în Arad. Ce au găsit anchetatorii, indiciul relevă o informație nouă
Fotografia reconstituită cu fetița omorâtă Sursă poză: observatornews.ro

Locuitorii din județul Arad sunt cutremurați de crima oribilă asupra unei fetițe de aproximativ 5, 6 anișori. Copila fusese descoperită de un localnic, iar  informațiile duceau spre un vinovat apropiat fetiței, cineva din familie. Procurorul de caz declara că a trimis poze cu fața micuței, reconstituite și în Ungaria, având în vedere că localitatea se află la granița cu statul maghiar. Ajutorul în acest caz a venit din ceea ce procurorii au descoperit în pumnul micuței.

Procurorii au găsit dovada ADN în pumnul micuței

Pe 26 octombrie era descoperit cadravrul unei fetițe, în aproierea unui cimit dintr-o localitate din județul Arad. După alertarea poliției, anchetatorii declarau că se găseau în același loc mai multe resturi umane. Cazul a fost preluat imediat de procurorii arădeni și s-a trecut la identificarea victimei.

Primele informații vorbeau de descoperirea unei surse ADN, un fir de păr de 22 de centimetri care nu aparținea victimei, acesta fiind descoperit în pumnul micuței. S-a trecut imediat la prelevarea probei, spune procurorul de caz și la identificarea unui posibil suspect.

”Este mai lung şi pare a fi al altei persoane. Împreună cu specialiştii încercăm să stabilim dacă este vorba de ADN-ul unei persoane din familie, ei pot să ne confirme dacă este gradul 1 rudenie, gradul 2, gradul 3.

Pentru identificarea victimei, se va realiza profilul genetic, fiind recoltate probe biologice cu acest scop”, declară Pavel Palcu, procuror criminalist.

Ulterior s-a trecut la reconstrucția chipului fetiței, fiind trimise poze și peste graniță, în Ungaria, având în vedere, conform procurorului Pavel Palcu, că nu s-a semnalat la 112 anunțarea dispariției micuței.

Criminalul identificat de procurorii, era tatăl fetiței

La mai bine de de patru zile de la descoperirea crimei, procurorii aveau să-l descopere pe cel care a omorât-o pe micuța de 6 anișori, în persoana tatălui acesteia. După construirea chipului robot al micuței, un apropiat al familie a recunoscut fata și a înștiințat organele de anchetă.

Astfel s-a ajuns la tatăl fetiței, care într-un final și-a recunoscut fapt, ulterior fiind arestat și pus sub control judiciar. Deja se făcuse un profil și se ajunsese la concluzia că cel care a înfăptuit crima era un apropiat al fetiței. Acuzațiile aduse tatălui sunt de violenţă în familie, pe lângă omor şi profanare de cadavre.

„Nu ni s-a părut nici firesc nici cuminte ca nimeni să nu reclame numele fetiţei, aşa că am considerat că poate fi extinsă urmărirea penală.”, declara Pavel Palcu, procuror criminalist.