Adevărul despre plecarea lui Ianis Hagi de la Rangers. De ce vor scoțienii să scape de el

Rangers ar plănui să scape de Ianis Hagi. Echipa vrea să îl vândă pe o sumă imensă, pentru că are nevoie de bani.

Adevărul despre plecarea lui Ianis Hagi de la Rangers

Presa britanică a dezvăluit adevăratul motiv pentru care Rangers vrea să îl vândă pe Ianis Hagi. Se pare că echipa ar avea probleme financiare, iar transferul lui Ianis ar putea să îi scoată din încurcătură pe patronii echipei.

„Având în vedere că Rangers nu este dispusă să cheltuiască o sumă imensă de bani în această vară, Hagi pare a fi jucătorul pe care îl poate vinde cel mai ușor, fără ca plecarea lui să aibă un impact asupra echipei.

În mod clar, într-o lume ideală Steven Gerrard ar trebui să păstreze un jucător atât de talentat, însă el a început ca titular doar de 20 de ori în acest sezon. Pentru a face rost de bani, este greu de crezut că Hagi ar fi o pierdere la fel de mare precum Ryan Kent sau Alfredo Morelos”, scriu jurnaliștii de la Give Me Sport.

În plus, s-a scris de către presa spaniolă că Ianis Hagi ar fi dorit de FC Sevilla. Și Lazio Roma ar vrea să îl achiziționeze pe fiul regelui, potrivit directorului general de la Viitorul.

Rangers plănuiește să obțină 10 milioane de euro în schimbul jucătorului, pe care l-au luat cu 3,4 milioane de euro de la Genk.

Rangers are un avantaj mare în fruntea clasamentului, dar și în Europa League, unde s-a calificat în optimile de finale.

Cine l-ar vrea pe Ianis Hagi

Cu toate astea, scoțienii se confruntă cu probleme financiare. Pandemia a dus la pierderi enorme, iar Rangers e nevoită să facă rost de 30 de milioane de euro până la vară.

Momentan nu se știe dacă Ianis Hagi va fi singurul jucător pe care scoțienii îl vor vinde, iar asta depinde doar de suma încasată în schimbul lui.

„Marile echipe sunt cu ochii pe Hagi, care este tânăr și cu margini uriașe de dezvoltare”, notează publicația în cauză. Rangers ar avea mult de câștigat în urma acestei oferte, în contextul în care a plătit doar 3.4 milioane de euro pentru cumpărarea fiului regelui fotbalului românesc de la Genk.

„Numele lui Ianis Hagi este uriaș, iar jucătorul a fost foarte implicat în acest sezon în parcursul lui Rangers. Per total a fost foarte impresionant, iar echipe mari îl urmăresc. Considerăm că Rangers va accepta o ofertă mare în schimbul său, iar cu siguranță Real Madrid și Lazio și l-ar permite. Valoarea sa? În jur de 25 de milioane de lire sterline (n.r. – aproximativ 29 de milioane de euro). Probabilitatea unei astfel de vânzări? 6/10”, au scris scoțienii de la Ibrox Noise.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI