Cum a reușit Ianis Hagi să îl pună pe Steven Gerrard la colț. Mare reușită pentru român

Cum a reușit Ianis Hagi să îl pună pe Steven Gerrard la colț. Mare reușită pentru român
Cum a reusit Ianis Hagi sa il puna pe Steven Gerrard la colt

Ianis Hagi este pe val! Tânărul sportiv român este vedeta echipei Rangers, la care activează în prezent în Scoția, iar presa internațională numai despre el vorbește, numindu-l „prințul Hagi”. Cum a reușit fiul lui Gică Hagi să îl pună pe Steven Gerrard la colț. Aceasta este una dintre cele mai mari reușite pentru românul de 22 de ani.

Cum l-a pus Ianis Hagi pe Steven Gerrard la colț

„Prințul Hagi”, așa cum este supranumit Ianis Hagi în presa internațională se bucură de cea mai bună perioadă a carierei sale, iar la 22 de ani fiul regelui fotbalului românesc are întreaga lume a sportului la picioarele sale. Și pentru că tot vorbeam de presa străină, publicațiile sportive din Scoția îl acuză pe managerul echipei Rangers, Steven Gerrard de faptul că nu-l pune pe Ianis Hagi să joace în mai multe meciuri, având în vedere cifrele extraordinare pe care mijlocașul român le-a dobândit în acest sezon.

„Alfredo Morales poate părea cel mai bun atacant în Europa League, dar de fapt Ianis Hagi este crema echipei scoţiene. Din momentul în care Ianis a semnat definitiv cu Rangers, niciun alt jucător din Premiership-ul scoţian nu are mai multe pase de gol decât fotbalistul de 22 de ani, în afara coechipierului James Tavernier, fiecare cu câte 8.

Hagi are şi o medie impresionantă de două şuturi la poartă pe meci, în condiţiile în care rar a stat pe teren tot jocul. Mai mult decât Tavernier, care are o medie de 1,9 şuturi, Joe Aribo, 1,7, şi Scott Arfield, 1,3. De asemenea, Ianis Hagi a participat la 22 de goluri marcate de Rangers în cele 48 de apariţii în trupa lui Steven Gerrard în toate competiţiile.”, scriu jurnaliștii de la footballfancast.com, caracterizându-l pe Ianis Hagi ca fiind uimitor.

Ianis Hagi se va duela cu un alt mare internațional român

Ianis Hagi s-a calificat cu formațiunea sa, scoțienii de la Glasgow Rangers, în optimile de finală UEFA Europa League, acolo unde internaționalul român se va duela cu Slavia Praga, echipa lui Nicolae Stanciu. Eric de Oliveira și Ioan Ovidiu Sabău, fostul mare mijlocaș de la Dinamo București, susțin că șansa de câștig a celor de la Rangers depinde de poziția pe care Ianis Hagi o va juca în timpul partidei.

„E foarte important unde joacă Ianis. Dacă joacă în lateral, are mai puţin mingea. Stanciu joacă central, ia mai multe mingi. E clar că reuşitele sunt mai puţine în bandă, la mijlocul terenului sunt spaţii mai mari”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, în exclusivitate la Look Sport.

„Ianis are cifre peste Stanciu la dueluri câştigate şi la driblinguri. Îl văd pe Ianis la ultimele meciuri mai puternic decât în România. La meciul de ieri s-a bătut mult, chiar dacă nu a dat gol sau pasă de gol, s-a bătut, a câştigat dueluri, a fost al treilea om la faza golului. Vedem un Ianis mai puternic” a completat Eric de Oliveira pentru sursa citată.