Adevărul despre numărul morților covid-19 din Onești. Un medic a decis să facă dezvăluirea: ”A fost mai mic”

Adevărul despre numărul morților covid-19 din Onești. Un medic a decis să facă dezvăluirea: ”A fost mai mic”
Un medic a spus adevărul despre numărul morților covid-19 din Onești

Un medic din Onești susține că, în urma unei analize efectuate cu privire la numărul morților de COVID-19 din oraș, acesta a fost mai mic în 2020 decât în 2019 și 2018.

Un medic, adevărul despre numărul morților COVID-19 din Onești

Oana Mihaela Secară, medic primar la Spitalul Municipal ”Sfântul Ierarh dr. Luca”, din Onești, susține că o analiză a numărului de decese din cauza noului coronavirus din Onești în anul pandemiei, 2020, a fost mai mic decât în anii precedenți, 2019 și 2018.

„Am făcut o analiză, împreună cu domnul primar al Oneștiului, a deceselor. Numărul total de decese, în Onești, în 2020, când a fost aproape tot anul pandemiei, a fost mai mic față de 2019 și față de 2018. Ce credeți că am găsit? În 2020, au murit mai puțini oameni decât în 2019, și mai puțini decât în 2018.

Faptul că s-a spus că au murit de pneumonie, iarăși este rar. Am să vă dau un exemplu. Dacă o persoană cu cancer murea înainte de pneumonie prin virus gripal, noi nu scriam pe certificatul de deces că a murit din cauza gripei. Noi scriam pe certificatul de deces că a murit din cauza cancerului.

Acum, în momentul în care are cancer, dar face și o pneumonie cu coronavirus, se scrie pe certificatul de deces că a murit de coronavirus. Nu este corect acest lucru!” , a declarat Oana Mihaela Secară, medic primar Spitalul Municipal ”Sfântul Ierarh dr. Luca”, Onești.

Fostul ministru al Sănătății insistă pe diferențe mari 

Pe de altă parte, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că sunt diferențe de sute de morți între numărul raportat și cel real. Întrebat cum se explică faptul că în altă parte același spital se vedea cu mai puține, oficialul a spus: „Două lucruri, două probleme! Unu, metodologia, doi, aplicarea metodologiei. Am aflat de această problemă cu câteva zile înainte, nu era singura problemă pe masă”. Fiind chestionat cu privire la un exemplu, acesta a spus: „Rol 2, acea unitate militară din curtea Institutului Ana Aslan. Acolo există, de asemenea, o diferență!”.

„Singura decizie rezonabilă într-o astfel de chestiune care este sensibilă și importantă, ca să nu zic gravă, singura decizie este să faci ceea ce trebuie să faci ca să înțelegi dimensiunea problemei, după care e normal că lucrurile astea ar fi trebuit să ajungă la premier, la președinte și așa mai departe”, a mai spus fostul ministru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI