Adevărul despre factura de 16.000 de euro la ENEL a unei românce. Cum s-a înregistrat acest consum, de fapt

Adevărul despre factura de 16.000 de euro la ENEL a unei românce. Cum s-a înregistrat acest consum, de fapt

O femeie din Craiova a avut parte de șocul vieții când a citit cât are de plătit pe curentul consumat într-un apartament cu două camere. În primă fază, proprietara s-a declarat intrigată de cele întâmplate și spunea că nu-și explică de unde provine această sumă colosală, mai ales că nu a primit o singură factură, ci patru din partea Enel! Acum, Elena Mandocescu a aflat și motivul consumului exagerat apărut în respectivele facturi.

Care este adevărul despre factura de 16.000 de euro la curent

Femeia a rămas blocată total în momentul în care a primit, în aceeaşi zi, patru facturi la curent, ce ajungeau la suma incredibilă de 81.785 de lei (peste 16.000 de euro). Halucinant este că, mult timp, nu a primit nicio explicaţie din partea furnizorului de energie electrică.

Elena Mandocescu, o mamă care locuieşte într-o casă din Craiova cu două camere, împreună cu cei doi copii, a primit de la compania ENEL patru facturi la energie electrică, cu un total de plată de 81.785,87 lei (peste 16.000 de euro). Acum, proprietara a aflat adevărul despre consumul uriaș de curent, indicat pe facturi.

O echipă de la Distribuţie a găsit problema

Se pare că de vină era un scurtcircuit la panoul electric. Din cauza acestei probleme, contorul înregistra enorm, iar femeia din Craiova s-a trezit cu o plată uriașă la curent!

„A venit o echipă de la Distribuţie şi au găsit problema. La panoul electric era un scurtcircuit. De aceea contorul înregistra enorm. Aşa mi-au spus. Eu, de altfel, le spusesem că am scos totul din priză şi am văzut că acel contoar continua să meargă, dar până când povestea nu a devenit publică nu i-a interesat. Eu nu ştiu, însă, ce am plătit în tot aceşti ani. Nu cred că cineva va clarifica şi această problemă. De fapt, ei mă furau pe mine”, a mai declarat Elena Mandocescu, pentru Adevărul.

4 facturi la energie electrică, primite în aceeași zi

Elena Mandocescu a primit patru facturi la curent în aceeaşi zi, pe 26 octombrie 2021. Prima valora 111,21 lei, a doua – 2.411,46 lei, următoarea de 15.796,82 lei şi ultima de 59.717, 37 lei. Toate facturile emise aveau ca dată scadentă ziua de 10 noiembrie şi, potrivit documentelor, perioada de facturare era perioada decembrie 2018 – septembrie 2021.

Ce explicație a avut ENEL

Femeia păgubită a cerut explicaţii companiei Enel, dar nu a primit niciun răspuns care să justifice sumele uriașe venite la lumină.

„Toţi cei de la Enel ridicau din umeri. Spuneau că la ei aşa figurează, că am consum mare. Le-am spus că în casă am un TV, un frigider, un boiler şi 4 becuri, dar degeaba. Nimeni nu se obosea să descopere cauza”, a precizat femeia.

Femeia a luptat ca să i se facă dreptate

Speriată că nu va avea de unde să plătească suma de 16.000 de euro și știind că i se face o mare nedreptate, Elena Mandocescu şi-a angajat un avocat şi a făcut cazul public. Abia atunci lucrurile au început să se „mişte”. Compania ENEL a reacționat, spunând că a decis blocarea facturării clientului, până la rezolvarea situaţiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI