Adevăratul motiv pentru care Simona Halep s-a înscris la US Open. Ce se întâmplă cu turneul american

Simona Halep s-a înscris pentru US Open 2020, dar rămâne de văzut dacă va juca în cele din urmă la New York

Simona Halep a surprins pe toată lumea luni, când a decis să se înscrie pentru US Open 2020.  Deși anunțase în mai multe rânduri că va evita o călătorie în SUA, din cauza pandemiei de coronavirus. A fost un anunț care le-a dat speranțe fanilor că o vor vedea la Flushing Meadows. Dar lucrurile sunt departe de a fi clarificate în ceea ce privește participarea Simonei la turneul de Grand Slam de la New York.

Simona Halep s-a înscris pentru US Open 2020, rămâne de văzut dacă va și juca! Românca nu a luat încă o decizie

Simona Halep a ales să se înscrie pentru US Open 2020 tocmai pentru că încă nu a luat o decizie. Ar prefera să își ofere mai mult timp pentru a cântări situația corect. Astfel, o decizie ar urma să fie anunțată cu doar câteva zile înainte de startul competiției, programat pentru 31 august. În funcție de cum va decurge lupta pandemia de coronavirus în următoarea perioadă, atât în SUA cât și în România. Informația a fost oferită de jurnalistul american Cristopher Clarey, de la New York Times. Acesta a discutat inclusiv cu membri ai staff-ului Simonei Halep, așa cum precizează pe Twitter.

Simona Halep a ales să se înscrie pentru US Open tocmai pentru a nu ajunge la mâna organizatorilor. În cazul în care nu ar fi intrat pe lista jucătoarelor înscrise, care s-a anunțat ieri, românca ar fi avut nevoie de un wild-card pentru a juca la New York. O invitație pe care cel mai probabil ar fi primit-o, dar nu exista nicio garanție din acest punct de vedere. Cu atât mai mult cu cât Simona nici nu a avut rezultate chiar impresionante la New York. Singura excepție ar fi semifinala din 2015. În plus, românca a declarat în mai multe rânduri că nu se simte bine la New York, fiind afectată de zgomotul permanent din metropola americană.

Pe de altă parte, șansele Simonei Halep de a merge la US Open au crescut considerabil și pentru că a fost anulat turneul de la Madrid. Competiția de categorie Premier Mandatory este favorita româncei și este patronată de Ion Țiriac. Conform datelor fixate după startul pandemiei, Simona nu ar fi putut merge și la New York și la Madrid. Inițial a fost tentată să aleagă turneul din capitala Spaniei. Mai ales că vrea să fie pregătită să joace pe zgură, pentru Roland Garros. Dar anularea Mutua Madrid Open a lăsat suficient spațiu pentru o călătorie la New York.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI