Simona Halep, arbitrată de roboţi! Planul incredibil al organizatorilor de la US Open

Simona Halep va fi nevoită să se acomodeze cu numeroasele schimbări de la US Open

Simona Halep a decis să se înscrie la US Open 2020, turneul care oferă cele mai mari premii din lumea tenisului. Iniţial românca era tentată să refuze să călătorească în SUA, din cauza pandemiei de coronavirus. Lucrurile par să se fi schimbat în cele din urmă, astfel că Halep ar urma să fie la New York începând cu 31 august. Va fi o competiţie inedită, din multe puncte de vedere. Se va juca fără spectatori, iar jucătorii nu au voie să iasă din hotel decât pentru a merge la meciuri.

Schimbări uriaşe pentru US Open 2020, competiţie la care Simona Halep vrea să meargă! Regulile de pe timpul pandemiei

De asemenea, organizatorii sunt gata să implementeze o tehnologie care ar putea să revoluţioneze tenisul. Din dorinţa ca un număr cât mai mic de persoane să fie la arenă, se va renunţa la arbitrii de linie. Americanii au investit sume uriaşe pentru ca meciurile să fie arbitrate practic de roboţi. Astfel, s-a creat un sistem de hawk-eye live prin care se poate stabili în timp real dacă mingea este în teren sau afară. Nu va mai fi nevoie de arbitri de linie. Iar jucătorii nu vor mai fi nevoiţi să apeleze la challenge-uri pentru a contesta o decizie. De fapt, mai exact, deciziile nici nu vor mai putea fi contestate.

Desigur, introducerea roboţilor care să ia deciziile în timp real nu este singura mare noutate. Tot ca măsură de prevenţie pe timpul pandemiei, nu vor mai exista copii de mingi. Jucătorii vor fi nevoiţi să meargă singuri pentru a-şi lua mingile de pe jos. Dar şi să îşi ia prosopul, apa, sau energizantele.

De asemenea, o altă măsură care o poate afecta serios pe Simona Halep este cea legată de staff. Vor fi restricţii importante legate de numărul de persoane din anturajul sportivilor. Practic, Darren Cahill ar fi singurul om care ar avea voie să meargă la New York împreună cu Halep. În rest, turneul va pune la dispoziţie fizioterapeut şi maseur la care pot apela jucătorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI