Acțiunile Lidl au scăzut brusc după ce un magazin a scos la vânzare un produs ilegal. Poliția a confiscat imediat toată marfa

Acțiunile Lidl au scăzut brusc după ce un magazin a scos la vânzare un produs ilegal. Poliția a confiscat imediat toată marfa
Acțiunile Lidl au scăzut brusc după ce un magazin a scos la vânzare un produs ilegal.

Poliția a confiscat bomboane de canabis dintr-un magazin Lidl. Probele sunt în prezent examinate în laboratorul LKA. Discounterul se pare că scoate gama de produse de pe rafturi, notează abendzeitung-muenchen.de.

Acțiunile Lidl au scăzut brusc după ce un magazin a scos la vânzare un produs ilegal

Lidl a promovat recent noile articole promoționale în broșuri colorate. Potrivit publicității, gama ar trebui să includă 21 de produse – inclusiv „prăjituri de canabis”, „băuturi energizante de canabis” și „hash brownies”.

Spre deosebire de drogurile de canabis, prăjiturile, bomboanele și băuturile nu conțin tetrahidrocannabinol (THC) sau canabidiol (CBD) și se spune că nu există niciun efect intoxicant sau de risc al sănătății. Articolele ar trebui să convingă numai prin gustul lor de cânepă și prezentarea lor specială. Acestea sunt însă promisiuni cu care alte companii au încercat anterior să aducă pe piață produse de canabis sau cânepă și aproape întotdeauna erau probleme cu sistemul judiciar bavarez.

Operatorii magazinelor cu produse din cânepă precum lanțul „Hanf im Glück” au trebuit să se confrunte de mai multe ori cu faptul că bunurile lor sunt confiscate din magazinele din München. Chiar și furnizorii de ceai de cânepă și de produse similare au fost deja cercetați din cauza traficului de droguri de tip bandă.

Ce a declarat Lidl

Autoritățile de anchetă au reacționat la oferta Lidl, astfel că poliția a confiscat o serie de produse de canabis diferite dintr-o sucursală din Rosenheim.

„Au fost asigurate mai multe articole”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al poliției, Stefan Sonntag, de la sediul poliției din Rosenheim.

Dulciurile și băuturile au fost deja trimise la laboratorul criminalistic de la Biroul Poliției Criminale de Stat din München. Acolo, probele trebuie examinate pentru a vedea dacă există ingrediente interzise pe care le pot conține. Ar putea dura însă și câteva săptămâni până când rezultatele examinărilor vor fi disponibile.

Procurorul principal Björn Pfeifer a confirmat, de asemenea, joi, că produsele au fost confiscate. Purtătorul de cuvânt nu a furnizat alte informații.

Lidl a reacționat imediat la acțiunea autorităților de anchetă și se pare că a eliminat deja produsele de canabis din gamă.

Lidl a confirmat vineri că produsele au fost retrase de la vânzare:

„Putem confirma că autoritățile au inițiat în prezent o anchetă asupra produselor individuale din gama noastră promoțională de produse din cânepă cu durată limitată. Ca măsură de precauție, am luat toate articole scoase la vânzare și lucrăm îndeaproape cu autoritățile”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI