Produsul delicios interzis la Lidl. Este considerat periculos, de ce a fost retras din Anglia

Produsul delicios interzis la Lidl. Este considerat periculos, de ce a fost retras din Anglia
Ce produs a interzis LIDL de pe piață

Lidl a făcut un anunț care i-a îngrijorat pe clienții săi. Consumatorii retailerului german au rămas fără cuvinte atunci când reprezentanții magazinului au scos de pe piață un produs considerat a fi periculos. Ce produs a fost interzis de LIDL, în urmă cu puțin timp.

Ce produs a interzis LIDL de pe piață

Retailerul german LIDL a făcut un anunț îngrijorător, în urmă cu puțin timp, trăgând un semnal de alarmă pentru toți consumatorii săi. Oficialii retailerului german susțin că unul dintre produsele LIDL ar putea prezenta „posibile riscuri pentru sănătate” persoanelor care se confruntă cu anumite alergii alimentare.

Se pare că produsul „My Street Food Patatas Bravas with Aioli Dip” conține lapte, deși acest lucru nu a fost menționat pe etichetă, făcându-i atenți pe clienții LIDL care au intoleranță la lactoză.

Lanțul de supermarketuri a reamintit compoziția conținutului respectivului aliment și a specificat ce produs au interzis pe piața din Marea Britanie.

„Lidl GB atrage atenția asupra produsului Patatas Bravas My Street Food cu Aioli Dip, deoarece eticheta nu menționează că ingredientul „pudră de zer dulce” este un produs derivat din lapte.

Ceea ce înseamnă că produsul respectiv reprezintă un posibil risc pentru sănătate pentru oricine are alergie sau intoleranță la lapte sau la constituenții acestuia.

Cum și-au cerut scuze cei de la LIDL după ce au interzis produsul de pe piață

Produsul interzis de LIDL pe piața din Marea Britanie conține extract de lapte, care nu este recomandat persoanelor care sunt intolerante la lactoză sau suferă de anumite alergii privind lactatele.

Oficialii gigantului lanț de supermarketuri și-au cerut scuze, în avans, pentru posibilele probleme pe care le-ar fi putut cauza clienților săi, după ce au interzis produsul de pe piață.

Dacă ați cumpărat produsul menționat mai sus și aveți alergie sau intoleranță la lapte sau la constituenții laptelui, vă sfătuim să nu îl consumați. În schimb, returnați-l la un magazin Lidl GB pentru o rambursare completă, cu sau fără chitanță.

Lidl GB dorește să-și ceară scuze pentru neplăcerile cauzate”, a fost comunicatul oficial pe care cei oficialii de la LIDL din Marea Britanie l-au trimis presei.

Baxuri de înghețată și băuturi răcoritoare, retrase de pe piață

Situația din Marea Britanie nu este singura cu care s-au confruntat consumatorii marilor supermarketuri din Europa.

Recent, în România și diverse state din Uniunea Europeană, ANSVSA a retras în cursul anului 2021 un număr de loturi de înghețată și câteva baxuri de băuturi ce conțineau o substanță numită oxid de etilenă.

„În România, în anul 2021, a fost mediatizată numai contaminarea cu oxid de etilenă a gumei de caruba folosită la fabricarea unor îngheţate şi sucuri! ANSVSA nu a pus în dezbatere publică în cursul anului 2021, în niciun moment, seminţele de susan contaminate cu oxid de etilenă, importate din India, seminţe care se regăsesc în compoziţia a sute de produse alimentare, de la produsele de panificaţie (fursecuri, covrigi, biscuiţi) la unele preparate cu carne, cu brânză, suplimente alimentare până la uleiul din seminţe de susan.

Comisia Europeană a decis că începând cu 26 octombrie 2020 loturile de seminţe de susan importate din India să fie însoţite de certificate de calitate şi rapoarte de analize care să garanteze conformitatea cu standardele europene în materie de siguranţă alimentară. Totodată, statele membre au obligaţia să crească frecvenţa controalelor la frontieră cu privire la verificarea existenţei oxidului de etilenă în seminţele de susan”, sună comunicatul oficial al Asociației Pro Consumatori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI