Acest lac roz îți taie respirația: care este explicația culorii neobișnuite pe care o are apa

Australia este gazda multor animale ciudate, dar a devenit o destinație turistică fascinantă și datorită minunilor naturale precum un lac roz incredibil.

În imaginea de mai sus se poate vedea lacul Hillier din Australia. Acest este un cop de apă cât se poate de natural, chiar dacă acea culoare de gumă mestecat pare să fie rezultatul unui grad semnificativ de poluare. Motivul din spatele culorii neobișnuite este însă unul mult mai logic.

Lacul roz are o lungime de aproximativ 600 de metri, motiv pentru care, nu are șanse să te impresioneze prin dimensiunea sa fabuloasă și nici prin vietățile diverse care trăiesc în interiorul său. Întreaga fascinație a oamenilor care își doresc să-l vadă de aproape pleacă de la culoarea aparent absurdă.

Impactul vizual este amplificat și de apropierea de ocean. Lacul este separat de oceanul Pacific de un corp subțire de pădure și, cel mai bine, ar fi să te bucuri de el de deasupra. Din acest motiv, sunt organizate excursii în zonă cu elicopterul.

Motivul culorii sale nu este încă foarte bine înțeles de oamenii de știință, dar nuanța de roz sa a fost atestată documentar pentru prima oară în 1802 de către navigatorul și cartograful Matthew Flinders. O posibilă explicație ar putea consta în prezența micro-algei Dunaliella Salina. Aceasta produce caroten, același pigment și colorant natural pe care îl găsești în morcovi. Din acest motiv, în funcție de unghi și de reflexia soarelui, s-ar putea ca nuanța de roz să pară mai apropiată de portocaliu. O altă explicație ar putea fi prezența în apă a unei bacterii halofile, generată de cantitățile mari de sale. O reacție între sarea naturală din apă și bicarbonatul de sodiu ar putea fi, de asemenea, o cauză.

Lacul roz se găsește pe coasta de vest a Australiei în Middle Islands. Este înconjurat de eucalipt și nu este periculos pentru oameni. În teorie, ai putea să înoți în el fără consecințe negative, dar, din păcate, accesul în apă este restricționat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI