Pe 9 septembrie, conform calendarului publicat de Ministerul Educației, se dă startul în noul an școalr 2024-2025. Numai că, la door trei zile distanță, în anumite școli din Capitală este haos, iar părinții sunt revoltați pentru că nu știu unde-și vor duce copii, având în vedere că listele cu clasele nu au fost afișate, iar directorii de școli nu au cerut suplimentarea locurilor. Cel puțin asta este situația în școala gimnazială din Capitală în care elevii încă nu au fost aleși pentru noul an școlar.
Așa cum se stabilea prin Ordin de Ministru, noul an școlar va începe de săpătmâna viitoare, cel puțin pentru elevi. Profesorii au revenit la muncă încă din data de 1 septembrie.
Atât la nivel preuniversitar, cât și universitar, s-a stabilit calendarul acestui an școlar. Așa se face că din 9 septembrie se va revein la sistemul de predare pe parcursul a cinci module, după cum urmează:
Calendar an școlar 2024-2025
Dar, pentru că trăim în România, iar aceste lucruri ar fi trebuit rezolvate în mod normal până la acest moment, se pare că există mari probleme de organizare în școlile gimnaziale, cel puțin la nivelul Capitalei.
După cum relatează anumiți părinți, vorbim astăzi despre școala gimnazială din Capitală în care elevii încă nu au fost aleși pentru noul an școlar. Concret este vorba de viitori elevi de clasa a V-a care nu au fost, nici până la această oră, repartizați pe clase.
Ba mai mult, părinții spun că în Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu”, din Sectorul 5 al Capitalei, „doamnele director nu au făcut cererile de suplimentare”.
În contextul în care mai sunt 3 zile până la startul școlii, părinții nu știu dacă copii lor au locuri în școală.
„Copii trebuie să fie 26 în clasă, dar efectivul este mai mare și există posibilitatea să nu fie primiți în școală. A veni și poliția, pentru că noi ca părinți ne stresăm că nu știm unde aducem luni copii.
Aici sau la altă școală din București. Listele copiilor nu au fost afișate de miercuri (n.r.: 4 septembrie a.c.)”, se plâng părinții elevilor de la Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu”.
Situația este, cel puțin, una extrem de ciudată și ar trebui trase semnale de alarmă către Inspectoratul General Școlar București, și chiar către oficiali din cadrul Ministerului Educației.