05 iul. 2023 | 17:05

A turnat bere peste friptura din cuptor și a așteptat jumătate de oră. Secretul gospodinelor cu experiență

Sfaturi Culinare
A turnat bere peste friptura din cuptor și a așteptat jumătate de oră. Secretul gospodinelor cu experiență
A turnat bere peste friptura din cuptor și a așteptat jumătate de oră. Secretul gospodinelor cu experiență

Friptura de porc este unul dintre cele mai delicioase și iubite preparate, care se pregătește ușor și dă bine pentru orice masă. Totuși, există ingrediente-secrete care vor face acest fel de mâncare mult mai delicios, cum ar fi berea. Adaugă această băutură peste carne, așteaptă puțin și rezultatul te va șoca.

Berea face friptura de porc o delicatețe

Berea este o băutură răcoritoare, perfectă pentru zilele toride de vară. Te-ai fi gândit că face minuni și când vine vorba despre gătit? Cele mai iscusite bucătărese spun că berea dă un gust special fripturii de porc, dar trebuie să fii foarte atent atunci când o pregătești.

Dacă și tu vrei să faci o friptură delicioasă, asigură-te că apelezi la marinarea cu bere. Este alegerea perfectă pentru prânz, când vrei să mănânci ceva rapid și foarte gustos. Pentru un kilogram de carne de porc, ai nevoie de 500 ml de bere, pe care o vei condimenta după bunul tău plac.

În bere poți pune usturoi zdrobit, ierburi proaspete precum rozmarin sau cimbru, condimente cum ar fi boiaua de ardei sau piperul negru măcinat și puțin ulei de măsline. Lasă la marinat timp de 30 de minute pentru o aromă slabă și câteva ore dacă vrei un gust intens și o friptură moale și fragedă. Evitați berile foarte amare sau cu arome dulci, care pot schimba gustul fripturii.

Trucuri pentru cea mai bună friptură

Pentru a obține o friptură de porc excelentă, primul pas esențial este să alegeți carne de calitate superioară. Optați pentru porc proaspăt și alegeți tipul potrivit, cum ar fi cotletul sau mușchiul de porc, care sunt mai suculente și mai gustoase. Asigurați-vă că este fraged și are și câteva urme fine de grăsime, pentru a asigura un gust bogat și o textură moale.

Marinarea este o etapă importantă în pregătirea fripturii de porc, deoarece adaugă arome și menține carnea suculentă în timpul procesului de gătire. Puteți utiliza diverse amestecuri, după preferință, dar asigurați-vă că lăsați carnea în marinadă timp de cel puțin câteva ore sau, ideal, peste noapte, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Înainte de a găti friptura de porc, este important să pregătiți carnea în mod corespunzător. Scoateți-o din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a o găti pentru a ajunge la temperatura camerei. Îndepărtați excesul de grăsime sau tendoane și uscați carnea cu un prosop de hârtie, pentru a asigura o crustă crocantă pe exterior.

Parteneri
Cristina Cioran, din nou mamă. Vedeta a dezvăluit cine este tatăl viitorului copil al său
Redactia.ro
Singura gară din România care servește drept punct de frontieră pentru două țări! A fost inaugurată în 1870 și este inspirată după un palat din Viena
Click.ro
„Sper ca Allah se va răzbuna pe el”. Cum a primit vestea prăbușirii regimului Assad mama copilului a cărui moarte a declanșat războiul
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Ghinionul lovește ca un trăsnet o zodie! Ar putea să rămână fără bani chiar acum, pe final de an!
Unica.ro
Vom avea un scurt episod de iarnă adevărată. Perioada estimată de meteorologi
EVZ.ro
Andrei Rotaru de la Insula iubirii, imagine romantică alături de Cristina. Dovada că foștii concurenți se înțeleg din ce în ce mai bine după ultima împăcare
Spynews
De ce a fost blocat, de fapt, Călin Georgescu. S-a aflat ce urmează în România: Am câștigat ceva timp
Capital.ro
S-a iubit cu Florin Chilian, a dispărut din showbiz, a născut, iar acum e complet schimbată. Imagini rare cu soțul și fetița ei
Avantaje
Zi ISTORICĂ pentru ROMÂNIA! Se ia DECIZIA AȘTEPTATĂ de zeci de ANI
Mediaflux
Rețetă pentru prăjitura Alba ca Zăpada. Desertul ideal pentru perioada sărbătorilor
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rețeta Gabrielei Cristea de ruladă de bezea cu cremă de mascarpone și fructe de pădure: „Este un deliciu care se face ușor”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro