A slăbit 80 de kilograme să poată dona un rinichi: pentru cine a făcut gestul extrem

A slăbit 80 de kilograme să poată dona un rinichi: pentru cine a făcut gestul extrem

În cazul în care vrei să donezi un organ sau să beneficiezi de un transplant, kilogramele în plus sunt o problemă majoră, mai ales când vorbim de valori absurde.

Un tânăr din Statele Unite a slăbit 80 de kilograme pentru a fi eligibil să-și doneze un rinichi. Deși era compatibil pentru transplant, niciun doctor nu a acceptat să facă intervenția chirurgicală până nu și-a înjumătățit kilogramele. Ca referință, înainte să decidă să facă acest gest extrem, avea 165 de kilograme.

Numele său este Jonathan Coronado și a slăbit atât de mult pentru a-și ajuta sora. Din primul moment în care a aflat că sora sa are nevoie de un rinich, a fost gata să-i doneze unul, dar nu avea voie să intre în operație cu kilogramele sale. La 165 de kilograme, era cu mult peste media admisă în materie de transplant de organe în siguranță.

Timp de trei ani și-a privit sora în timp ce făcea dializă, până când a obținut motivația necesară să facă ceva în legătură cu greutatea sa foarte mare. Este important de reținut că obezitatea sa, la fel ca în cazul multor americani și nu numai, nu se datora unei afecțiuni fiziologice, ci afinității pentru mâncare în exces.

Înainte să slăbească, Coronado era atât de frustrat pe modul în care arăta, încât s-a supărat pe soția sa în momentul în care a postat o fotografie de la nunta lor pe internet, a explicat el într-un interviu acordat publicației Today Efortul de a slăbi a fost o călătorie foarte complexă pentru el. A început lent, dar după 6 luni și-a depășit deja ținta de 45 de kilograme. Pentru că și-a dat seama că nu este imposibil să meargă mai departe, a continua efortul de slăbi. Când a ajuns la greutatea de 88 de kilograme și-a donat un rinichi surorii sale și i-a salvat viața.