20 aug. 2019 | 06:00

A rugat-o să nu mai alăpteze în public, iar reacția ei i-a șocat pe toți

Știri generale
A rugat-o să nu mai alăpteze în public, iar reacția ei i-a șocat pe toți

Alăptatul în public este legal și încurajat, dar pentru că mulți îl consideră un gest tabu, ajung să streseze mamele care vor să-și hrănească bebelușul.

În cele mai multe țări ale lumi, alăptatul în public este o activitate obișnuită. Chiar dacă nu se întâmplă foarte des, mamele care se află în această situație nu trebuie sub nicio formă stigmatizate. Din păcate pentru ele, există în continuare foarte mulți oameni, de cele mai multe ori bărbați, care au o problemă cu asta.

Un caz recent de alăptare în public, care a deviat în amuzament, s-a petrecut în Mexic. Țara respectivă se confruntă cu cea mai scăzută rată de alăptare din întregul continent american. Doar 14% dintre tinerele mmame optează să alăpteze în primele șase luni după naștere în mod exclusiv. Aceasta era situația în 2014 și, cu toate că valorile au mai crescut în ultimii ani, nu se apropie nici pe de parte de media globală de 41%. Pentru a încuraja alăptarea din partea mamelor, din 2015, statul a încetat să mai ofere lapte praf gratuit în spitale.

Trecând însă peste statisticile din Mexic, nicăieri pe glob nu este normal să mustrezi o mamă pentru că își hrănește copilul în public. Cu toate acestea, asta i s-a întâmplat de curând lui Melanie Dudley, mama a trei copii care se afla în vacanță în Cabo San Lucas, Mexic.

Erau 33 de grade afară când femeia s-a adăpostit într-un restaurant și a decis să-și hrănească copilul. Gestul ei nu a fost privit cu ochi buni de către un bărbat care s-a apropiat să-i țină morală și i-a spus că trebuie să se acopere, cât timp alăptează. Nu a durat mult până când femeia i-a cerut soțului ei ceva ”să se acopere”. În loc să-și pună însă un batic pe piept și l-a pus în cap, iar poza făcută de soțul ei în acel moment a devenit virală pe internet. Nu a durat mult până când s-a bucurat de 226.000 de partajări pe Facebook, 40.000 de comentarii și 138.000 de reacții.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Pleacă de la Cotroceni. Klaus Iohannis a luat decizia
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Ucraina este în doliu. Kievul confirmă tragedia: A murit
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro