09 mai 2021 | 15:20

A pus un castron cu amoniac în cuptor, peste noapte. Ce a descoperit a doua zi când a deschis ușa

Diverse
A pus un castron cu amoniac în cuptor, peste noapte. Ce a descoperit a doua zi când a deschis ușa
Truc util: ce se întâmplă dacă lași un castron cu amoniac în cuptor

Ce se întâmplă dacă pui un castron cu amoniac în cuptor? Trebuie să-l lași peste noapte, iar soluția își va face treaba singură. Este un truc foarte apreciat de gospodinele care l-au făcut. Ce au descoperit în dimineața următoare experiementului?

Truc util pentru casă. Ce se întâmplă dacă pui un castron cu amoniac în cuptor?

Curățenia în casă presupune ore bune pentru frecat și înmuiat suprafețe. Din păcate, un punct slab este reprezentat de produsele din supermarket-uri care nu sunt deloc o alegere fericită pentru lucrurile din casă.

Poți face însă abstacție de ele și să folosești câteva trucuri simple. De exemplu, bicarbonatul de sodiu te ajută să cureți aragazul și frigiderul și să îndepărtezi petele de ulei de pe covor.

De asemenea, oțetul e și el un ingredient de bază care îți poate fi de ajutor. Oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt soluția ideală pentru diverse probleme pe care ai putea să le întâmpini în timpul curățeniei. Este recomandat să te folosești de ingrediente naturale în acest proces pentru că astfel eviți să-ți fie afectată sănătatea.

  • Ce trebuie să faci?

Introdu un recipient cu amoniac în interiorul cuptorului și lasă totul peste noapte. Vei observa cum a doua zi murdăria se va lua foarte ușor. Unicul inconvenient este că metoda asta presupune și un miros mai neplăcut, înțepător, care nu e ușor de suportat, mai ales de cei sensibili. Este util ca dimineața să aerisești bucătărie înainte de a deschide cuptorul pentru a îl curăța.

Cunoaște-ți mai bine casa

1. Puneți buretele pentru un minut în cuptorul cu microunde, această procedură va distruge 99% din bacteriile de pe suprafața sa. Sau spălați-l în mașina de spălat vase.
2. Lăsați buretele să se usuce, fixați-l cu o clemă de hârtie sau utilizați un suport special.
3. Petele de grăsime de pe hotă se pot îndepărta cu ajutorul uleiului mineral; utilizați vaselina care se vinde în orice farmacie. Ar putea să fie necesar să insistați puțin pentru a le elimina complet.
4. Încercați să îndepărtați petele de grăsime de pe aragaz cu ajutorul unei paste din bicarbonat și apă.
5. Petele de grăsimi și arsurile de pe grătarul aragazului se elimină cu ajutorul amoniacului: puneți-l peste noapte într-o cantitate mică de amoniac. Utilizați mănuși!
6. Pentru a curăța cuptorul amestecați apă cu detergent și bicarbonat. Amestecul rezultat se aplică pe pereții cuptorului și se lasă timp de 15 minute. Apoi ștergeți-l cu un burete.
7. Pentru a elimina depunerile de calcar de pe suprafața robinetului înfășurați suprafețele „problematice” cu un prosop de hârtie îmbibat în oțet și lăsați să acționeze timp de o oră.
8. Curățați robinetul de depunerile de calcar cu ajutorul acestei metode: turnați într-o pungă de polietilenă apă și oțet în cantități egale și lăsați să acționeze timp de câteva ore.
9. Utilizați această metodă și pentru a curăța capătul dușului.
10. Utilizați amestecul de oțet și apă pentru a curăța robinetul din baie. (Sursa: făsingur.info)

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Reghecampf și greșeala vieții. Prodanca îl vrea în pușcărie
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Lovitură finală pentru KARL NEHAMMER! PE l-a AMENINȚAT direct pe cancelarul Austriei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro