26 apr. 2024 | 17:52

Unde se schiază de Florii. Zonele de munte în care zăpada e ca în sezonul de iarnă

News
Unde se schiază de Florii. Zonele de munte în care zăpada e ca în sezonul de iarnă
Unde se schiază de Florii. Zonele de munte unde s-a depus strat consistent de zăpadă. FOTO: Domeniul Schiabil Transalpina Voineasa

La munte este iarnă în toată regula! Ultimele ninsori de la finalul lunii aprilie i-au luat prin surprindere pe administratorii de hoteluri și pensiuni, dar și pe cei care se ocupă de domeniile schiabile. Așadar, de Florii, turiștii care ajung la munte se pot bucura de zăpadă ca-n plin sezon de iarnă. Ce pârtii sunt deschise în această perioadă?

Unde se schiază de Florii. Zonele de munte unde s-a depus strat consistent de zăpadă

Ultima săptămână a fost marcată de precipitații abundente, furtuni, intensificări de vânt și în unele zone chiar de grindină. De altfel, la munte, precipitațiile au luat forma lapoviței și ninsorilor. Temperaturile au scăzut drastic în termometre, deși ne aflăm la finalul lunii aprilie.

În zonele montane s-a depus strat consistent de zăpadă. Din acest motiv, operatorii domeniilor schiabile iau în considerare redeschiderea pârtiilor în acest weekend de Florii. Deși acest lucru nu a fost stabilit încă, turiștii se pot bucura de zăpada generoasă de la Vidra – Obârșia Lotrului, în weekendul 27-28 aprilie 2024. Chiar dacă este posibil să nu urce pe ski-uri, turiștii se pot bucura de o plimbare cu săniuța.

„Bună dimineața de la Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa! Ați coborât schiurile și snowboard-urile din pod?! Canturile sunt ok?! După o evaluare la lumina zilei, până în ora 10,00 – 11,00 o să venim cu un anunț privind deschiderea pentru sâmbătă și duminică a pârtiei Teleschi 1!”, au anunțat cei care administrează Transalpina Ski.

În plus, zăpadă mai există și în alte zone ale țării, precum Straja (Hunedoara), în Masivul Postăvarul (Brașov) ori în Munții Rodnei (Maramureș).

Vezi și: Se schimbă vremea radical. Se întâmplă chiar din ziua de Florii, anunţ de ultimă oră de la ANM

Unde este cel mai mare strat de zăpadă

Datele ANM arată că la vârful Omu stratul de zăpadă era de 92 cm, iar la Bâlea Lac avea 90 cm grosime. Stația meteo din munții Călimani este și ea la peste 2.000 m altitudine, dar grosimea stratului de zăpadă este de numai 28 cm. Tot 28 cm erau și la stația meteo Cuntu din Carpații Meridionali (1.447 m).

Ce anunță ANM de Florii

Șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a dezvăluit cum va fi vremea de sărbătoarea Floriilor. Vremea va intra într-un proces de încălzire astfel că în week-endul în care se sărbătoresc Floriile temperaturile vor atinge chiar și 27 de grade, în special în zonele sudice ale țării.

”Vorbim de o vreme în general frumoasă, pentru că valorile de temperaturi, în special în partea de vest, se vor apropia de pragul unei zile de vară, 25 – 27 de grade. Chiar începând de mâine, vom avea o vreme în încălzire în cea mai mare parte a țării. Mâine contăm pe valori de 17…23 de grade, apoi duminică, în ziua sărbătorii Floriilor, deja vorbim de valori în jurul a 25 de grade”, a explicat Elena Mateescu pentru Antena 3 CNN.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Mașinile diesel devin istorie. Motorina nu mai este rentabilă în benzinării
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
BANII românilor sunt verificați. Statul CONFISCĂ tot. Legea pe care ești obligat să o respecți
Capital.ro
Românii care pot primi de la stat până la 12.000 de lei. Trebuie doar să depună o cerere
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSIE de 24.000 de lei. Cine va PRIMI acești BANI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro