A pus un burete de vase în frigider și a făcut economie la bani. Cum te ajută acest truc secret

A pus un burete de vase în frigider și a făcut economie la bani. Cum te ajută acest truc secret
A pus un burete de vase in frigider si a facut economie la bani

O nouă zi, un nou truc venit direct de la gospodinele din România. Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă pui un burețel de vase în frigider și aștepți până a doua zi? Secretul acesta abia a fost descoperit de către gospodine. Durează doar trei secunde. Cum te ajută acest truc minunat.

A pus un burete de vase în frigider și a făcut economie la bani

Se întâmplă ca atunci când punem legumele în frigider, în sertarul lor special, să avem probleme cu ele a doua zi de dimineață. Și aici nu ne referim la faptul că s-ar putea strica sau căpăta un miros neplăcut. Este vorba de faptul că fructele și legumele pot lăsa umezeală în interiorul compartimentului. Așadar, iată un truc care ne ajută să prevenim acest lucru. Cum putem păstra legumele și fructele proaspete în frigider?

Soluția ideală este una cât se poate de simplă! Tot ce trebuie să faci este să pui unul sau doi bureți de vase pe fundul sertarului. Apoi, peste el, vei adăuga legumele sau fructele în cauză. La ce folosesc acești bureți? Ei bine, suprafața lor va absoarbe excesul de apă din alimente, prelungindu-le viața. Astfel, umiditatea excesivă va dispărea, iar tu te vei putea bucura de legume și fructe proaspete din nou.

De ce se țin legumele și fructele separate în frigider

Pentru ca legumele și fructele să fie proaspete mai mult timp, experții spun că este necesar să le punem în compartimente separate, pentru a nu se atinge. Știi cum se spune, fructele și legumele se strică unele pe celelalte dacă se suprapun.

De aemenea, frunzele si codițele ofilite trebuie curățate deoarece acestea se strică cel mai repede. Apoi legumele, dar și fructele trebuie puse în pungi perforate prin care să pătrundă aerul.

Un alt truc util este pentru ceapă sau usturoi. Aceste rădăcinoase au un miros specific, iar dacă vrei să eviți ca toate alimentele tale să miroasă la fel precum ceapa și usturoiul, tot ce trebuie să faci este să le învelești cu o folie de plastic.

De asemenea, o altă metodă pentru a păstra legume pentru castraveții fragezi și buni pentru mai mult timp este să-i așezi într-o pungă cu fermoar, dar dupa ce au fost bine șterși și te-ai asigurat ca aceștia sunt complet uscați. Alături de ei în pungă pune o linguriță. Apoi scoate bine aerul din interiorul pungii și închide-o ermetic. Pare incredibil, dar gospodinele recomandă călduros acest mic truc pentru ca aceste legume să rămână proaspeți, în frigider, pentru mai multe zile la rând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI