Trucul pentru a păstra legumele proaspete în frigider. Cum trebuie procedat

Trucul pentru a păstra legumele proaspete în frigider. Cum trebuie procedat
Trucul pentru a păstra legumele proaspete în frigider. Cum trebuie procedat

Verdețurile și legumele sunt mai scumpe în sezonul rece, din această cauză este bine să cunoști niște trucuri pentru a le păstra mai mult timp proaspete. Iată ce trebuie să faci.

Cum păstrezi legumele și fructele proaspete mai mult timp

Pentru a păstra fructele si legumele proaspete mai mult timp în frigider este foarte important să cunoști câteva trucuri. Acestea trebuie ținute în lădițe, dar în prealabil trebuie foarte bine spalate cu apă și detergent, apoi trecute prin oțel. În felul acesta vor fi îndepărtate toate urmele de pesticide sau murdărie de pe ele.

Legumele se păstrează separat de fructe

O altă metodă recomandată pentru a păstra mai mult timp proaspete fructele și legumele in frigider este ca acestea să nu fie puse împreună, în același sertar din frigider, ci separate, pentru a nu se atinge. De aemenea, frunzele si codițele ofilite trebuie curățate deoarece acestea se strică cel mai repede. Apoi legumele, dar și fructele trebuie puse în pungi perforate prin care să pătrundă aerul.

Legumele și fructele se strică una pe cealată. Toată lumea știe că un măr care a început să se strice le va strica și pe celelalte din jurul său. Din acest motiv trebuie verificate frecvent si îndepărtate acelea care au început sa mucegaiască sau să se strice.

Pune bureți în frigider

Pentru a absorbi umezeala din interiorul frigiderului folosește bureți sau lavete absorbante. Acestea vor absorbi din umezeala din interior și în felul acesta fructele și legumele se vor păstra mai mult timp proaspete. Lavetele se vor pune pe fundul cutiilor în care vei depozita legumele. În acest fel acestea vor rezista de două ori mai mult decât in mod normal.

Folosește șervețele pentru a păstra verdețurile

Verdețurile precum salata, pătrunjelul, mărarul sau leușteanul se vor ține în șervețele de hârtie. Acestea vor absorbi umezeala de pe frunze și va păstra legumele mai mult timp proaspete.

Folosește o linguriță

O altă metodă pentru a păstra castraveții mai mult timp fragezi și buni este dacă îi așezi într-o pungă cu fermoar, dar dupa ce i-ai sters bine și te-ai asigurat ca aceștia sunt complet uscați. Alături de ei în pungă pune o linguriță. Apoi scoate bine aerul din interiorul pungii și închide-o ermetic. În felul acesta vei putea păstra castraveții proaspeți, în frigider, multe zile la rând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI