A pus ulei de măsline pe mobilă și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat după doar 10 minute

A pus ulei de măsline pe mobilă și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat după doar 10 minute
A pus ulei de măsline pe mobilă și a descoperit un truc genial.

Nu este întotdeauna simplu să schimbi piesele de mobilier din casă, mai ales când acestea sunt și purtătoare de amintiri frumoase, motiv pentru care îți dorești să le poți păstra într-o stare perfectă cât mai mult timp. Află ce se întâmplă dacă pui ulei de măsline pe mobilă!

A pus ulei de măsline pe mobilă și a descoperit un truc genial

Când cumpărăm ceva ne dorim să reziste cât mai mult posibil. Cu siguranță același lucru se întâmplă și cu mobila. Dacă cumpărați o piesă de mobilier bună, doriți să o păstrați să arate nouă cât mai mult timp posibil. Știi cum să o faci? Luați notă pentru că vă oferim 5 trucuri pentru a vă menține mobila să arate ca nouă.

Specialiștii vin cu sfaturi pentru păstrarea mobilei, pentru a o păstra într-o stare cât mai bună. Unul dintre sfaturi pentru ca mobila să nu se deterioreze este să o cureți zilnic.

Nu trebuie să fie o curățare profundă, este suficient să treci zilnic cu o cârpă pentru a îndepărta praful. Ideea este ca praful să nu se integreze în mobilier. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să cureți temeinic mobila măcar o dată pe lună, însă folosind tot timpul produse naturale.

Uleiul de măsline este un ingredient natural și este o modalitate de a-ți face mobila să strălucească.  Deși unii oameni apelează la oțet și apă, specialiștii indică către folosirea uleiului de măsline.

Nu trebuie să aplici mobila în ulei, ci doar să umezești o cârpă în ulei de măsline și să o treci peste mobilier. Apoi, lasă uleiul să se usuce și vei vedea cum strălucește toată suprafața mobilierului. După doar zece minute, vei vedea un efect incredibil!

Cum îngrijești mobila de bucătărie și de exterior

Când vine vorba despre mobila din bucătărie, ea are nevoie de o îngrijire specială, întrucât ea acumulează mari cantități de grăsime. Dacă mobila ta este din lemn, atunci trebuie să folosești oțetul alb. Acest ingredient este ideal pentru a scăpa grăsimea. Nu trebuie să utilizezi mari cantități de oțet. După aplicarea oțetului, se îndepărtează bine folosind apă fierbinte.

Și mobila de exterior are nevoie de o îngrijire aparte. Dacă acesta nu este conceput să reziste intemperiilor, trebuie să îl protejezi. Soarele și apa dăunează, de aceea trebuie să încercați întotdeauna să le așezi la umbră sau sub un acoperiș care să-ți permită să ai grijă de ele cât mai bine posibil.

Pentru a curăța mobilierul de exterior, combinația care nu dă greș este amestecul de apă fierbinte cu săpun natural. Acest amestec te va ajuta să elimini murdăria, păstrându-l în același timp ca nou.