Produsele de 5 lei care curăță rapid cuptorul din bucătărie. Sigur le ai în casă

Produsele de 5 lei care curăță rapid cuptorul din bucătărie. Sigur le ai în casă
Produsele de 5 lei cu care poți să cureți cuptorul?

Care sunt produsele de doar 5 lei care te ajută la curățenie? Gospodinele sunt extrem de încântate de noile opțiuni găsite. Toate doamnele reușesc să economisească în felul acesta. Multe dintre ele au fost nemulțumite de felul în care își fac treaba produsele din supermarket-uri, așa că au încercat alte lucruri cu care să curețe cuptorul din bucătărie. Cum trebuie să procedezi și ce ingrediente ai chiar la tine în casă pentru un aparat electrocasnic dezinfectat și curat?

Produse de 5 lei care fac minuni: curăță rapid cuptorul din bucătărie

Gospodinele știu că cea mai grea parte este curățarea cuptorului. Multe dintre ele se plâng de faptul că nu ajung în zonele pătate, iar cele mai multe susțin că produsele din supermarket-uri nu mai fac față murdăriei. Există câteva ingrediente simple și foarte ieftine care să îți sară în ajutor. Nu trebuie să mai arunci banii pe fereastră. Ai mai jos câteva metode rapide și la îndemână:

1. Bicarbonat de sodiu și oțet alimentar: amestecă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu apă și aplică soluția pe geamul de sticlă, dar și pe pereții cuptorului. Ai grijă să eviți elementele de încălzire.

Ia o sticlă cu pulverizator și pune în ea apă și oțet în părți egale. Pulverizează lichidul peste bicarbonat după ore în care ai lăsat soluția să acționeze și lasă spuma acolo încă jumătate de oră. Șterge totul cu un burete și apoi curăță cu o cârpă curată.

2. Apă fierbinte și oțet alb: pune apă la fier și adaugă oțet. Ia vasul de pe foc după 30 de minute și pune soluția peste cuptorul oprit. Lasă să acționeze produsul minunat pentru cel mult o oră, iar mai apoi îndepărtează murdăria cu ajutorul unui burete.

Alte metode

3. Suc de lămâie și înălbitor: amestecă o lingură de detergent lichid de vase cu o lingură de suc de lămâie și o jumătate de înălbitor. Amestecă totul și freacă aparatul electrocasnic pentru câteva minute cu soluția. Așteaptă 45 de minute și după îndepărtează murdăria cu o cârpă curată.

4. Pastă de dinți și suc de lămâie: amestecă bine cele două ingrediente și freacă grilajele din cuptor cu ajutorul unei periuțe de dinți pe care nu o mai folosești. Lasă spuma formată să stea pe cuptor pentru cel puțin jumătate de oră, ulterior șterge cu un burete curat. Specialiștii recomandă să repeți procesul dacă nu ești mulțumit de rezultat. Trebuie să procedezi în felul acesta de cel puțin două ori pe lună.