Gospodinele se pregătesc de mesele pentru Sărbătorile care bat la ușă. Doamnele prepară de ani buni sarmale, dar cu toate astea încearcă să găsească trucuri diverse pentru ca bucatele să fie din ce în ce mai delicioase. Bucătarii profesioniști au împărtășit cu acestea un secret deosebit. Ce se întâmplă dacă pui două linguri de smântână în sarmalele care sunt deja pe foc? Trebuie să faci și tu asta.
Majoritatea gospodinelor își pun acum la punct meniul pentru masa de Sărbători. Românii adoră zilele festive care aduc pe masă bucate care mai de care mai delicioase și băuturi speciale de care se bucură alături de cei dragi. Cu toate astea, doamnele duc greul și pregătesc cel puțin două feluri de mâncare pentru Crăciun și Revelion.
Indiferent de preparatele de pe masă, sarmalele sunt cele mai importante. Cu toate că multe din bucătărese le prepară de ani buni, unele dintre ele nu știu un secret aparte. Ține cont de faptul ca varza murată să fie bună, fragedă și ușor de modelat. În felul acesta bucățile de sarmale vor fi ușor de manevrat.
De asemenea, pentru ca ele să fie gustoase este recomandat să folosești un amestec de carne de porc și vită. Pe lângă carne, în acestea trebuie pus orez, ceapă și verdeață. Este important ca în compoziție să nu fie prea mult orez, iar ceapa să fie călită alături de morcov înainte. Un truc știut doar de chefi este smântâna pusă la fierberea lor.
Acest ingredient oferă cremozitate și ajută la formarea unui sos delicios pe care cu siguranță invitații abia îl așteaptă în farfurie. Este nevoie însă să pui mai mult lichid format din apă și sos de roșii în oala cu sarmale, iar mai apoi să completezi dacă acesta scade. Le poți face pe aragaz sau la cuptor, dar află că la cuptor timpul este mai scurt, așa că trebuie să stai cu ochii pe preparatul tău.
În unele zone printre sarmale își fac loc bucăți de roșii sau roșii cherry întregi. Acestea au un gust deosebit coapte și oferă o aromă dulce în contrast cu varza murată. Experții sugerează să nu uiți de condimentele necesare precum: foi de dafin, piper, sare, boia dulce, cimbru sau boabe de muștar. Unele gospodine adoră să adauge și câteva bețe de ghimbir în oală până la jumătatea procesului.