Descoperă ce întrebuințări miraculoase au cojile de ceapă, nu le vei mai arunca la gunoi în veci! Iată ce se întâmplă atunci când pui resturile în ghiveci. Vei regreta că nu ai aflat de acest truc mai din timp. De la adăugarea unei arome unice pâinii și tocanelor, până la oferirea părului plictisitor acea strălucire perfectă, există soluții eficiente care vor schimba modul în care privești această legumă.
Ceapa este o parte esențială a gătitului nostru zilnic, dar când vine vorba de folosirea cojilor, le aruncăm repede la gunoi. Ei bine, acestea funcționează de minune în anumite locuri, cum ar fi ghiveciul cu flori. Da, ai citit bine. Dacă respecți acest truc, vei observa ceva extraordinar în doar câteva zile. Așadar, dacă și tu ai aruncat cojile de ceapă, atunci oprește-te și citește mai departe, deoarece avem o metodă uimitoare. Îți va simplica viața.
Dacă te pasionează grădinăritul, află că îți poți îngriji mult mai ușor culturile cu ajutorul cojilor de ceapă. Fie că ai o grădină de legume mare sau o seră mică, produsele naturale pe care le regăsim în bucătărie sunt de mare ajutor. Puse în ghivecele cu flori, vor ține la distanță afidele, acarienii, puricii, omizile și alte insecte dăunătoare. Secretul este conținutul de acaricid. În doar câteva zile, toți gândacii dispar de pe florile și zarzavaturile tale preferate.
Reține că acele coji banale de ceapă, pe care ai obiceiul să le arunci la gunoi, au proprietăți antioxidante, antimicrobiene și conțin multe substanțe utile (sulf, quercetină, potasiu, fosfor, zinc, fier, iod, vitamine, pectine, saponine, flavonoide etc.).
Pentru a pregăti acest îngrășământ natural, ai nevoie de un borcan de jumătate de litru de coji de ceapă și de patru litri de apă. Cele mai bune coji sunt alea galbene. Dacă ai doar foi de ceapă roșie, atunci folosește cantitate dublă de coji. Fierbe apa până începe să clocotească, adaugă cojile de ceapă și mai lasă pe foc încă un sfert de oră. Ține amestecul la infuzat 12 ore, apoi diluează soluția cu apă de izvor sau stătută în proporție de 1:6. Folosește îngrășământul natural după apus sau pe vreme mai rea, cel mult o dată la opt zile. Poate fi folosit și la răsadurile de tomate.
View this post on Instagram