Trucurile simple prin care să cureți usturoiul, ceapa sau cartofii. Atunci când gospodinele pregătesc preparatele delicioase și folosesc usutoriul, ceapa sau cartofii, au nevoie de metode rapide de curățare. Dacă nu știați până acum, există trucurile simple prin care să cureți usturoiul, ceapa sau cartofii. Odată folosite aceste trucuri, nu vei mai întâmpina nicio problemă în a curăța rapid cele trei legume. Așa că, dacă vrei să știi care sunt aceste trucuri, citește în continuare.
Când vine vorba de usturoiul de zi cu zi, știm că este extrem de migălos de curățat. Dar, poți învăța cum să decojești usturoiul fără mizeria lipicioasă.
Îndepărtarea cojii de pe un cățel de usturoi necesită prea mult timp și răbdare. Apoi, când totul este spus și făcut, te trezești cu mâinile lipicioase și lipicioase de usturoi pentru zile întregi.
Dar, din fericire pentru gospodinele de pretutindeni, există o modalitate mai ușoară, și durează mai puțin de un minut. În loc să vă chinuiți cu un cuțit sau să scuturați căței de usturoi într-un borcan, folosiți acest truc rapid și ușor pentru a curăța usturoiul în cel mai scurt timp.
Iată secretulcare este secretul. Introduci cățelul în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde, și gata! După ce a fost încălzit, coaja se va desprinde imediat, fără să fie nevoie de muncă.
Vei dori să tai mai întâi partea de sus a bulbului și să îndepărtezi orice bucățică de piele ușor de îndepărtat, dar în rest ești gata să faci rețetele cu usturoi de vis.
Totuși, asigurați-vă că lăsați usturoiul să stea câteva secunde înainte de a-l atinge. Poate fi fierbinte la ieșirea din cuptorul cu microunde.
După doar 14 secunde de stat în cuptorul cu microunde, usturoiul a ieșit un cățel complet neted, cu o coajă care a fost îndepărtată dintr-o singură tragere.
Cu alte cuvinte, aceasta este chiar mai bună decât orice altă metodă pentru decojirea usturoiului.
Puțini oameni se bucură de decojirea cepei, mai ales când încep să cadă lacrimi. Pentru a ocoli acest lucru, încercați una dintre următoarele modalități de a tăia și decoji ceapa de orice dimensiune în câteva secunde.
Știm un mic truc care va accelera procesul de curățare a cartofilor, și este pe cale să vă facă viața mult mai ușoară, vă garantăm acest lucru. Fierbeți mai întâi cartofii necurățați pentru a face decojirea mai ușoară
Pare de bun simț să decojești cartofii înainte de a-i găti, nu-i așa? Ei bine, nu vă luați după bunul simț. În schimb, fierbeți orice tip de cartofi cu tot cu coajă.
Când cartofii sunt fragezi, scurgeți-i și apoi lăsați-i să se răcească câteva minute până când puteți să-i mânuiți, sau țineți-i înfășurați într-un prosop de bucătărie.
Trageți pe unde a început să se descojească coajea sau folosiți un cuțit de bucătărie pentru a o desface. Restul cojii ar trebui să alunece ușor.
Fierberea cartofilor înainte de a-i decoji are și alte beneficii. Cartofii vor absorbi mai puțină apă, asigurându-se că nu vor fi lipicioși atunci când vor fi făcuți piure și că vor absorbi toate lactatele delicioase.
De asemenea, cojile conțin o mulțime de aromă pământie de cartofi, așa că veți păstra această bunătate urmând această metodă. Este un câștig pentru toți.
După cum ați putut observa, există trucurile simple prin care să cureți usturoiul, ceapa sau cartofii. Dar, înainte de a încheia, mai avem un truc, referitor la curățarea rapidă a cartofilor, în afară de cea prin prefierbere, după cum urmează:
Nu numai că este o modalitate mai rapidă și mai ușoară de a face un piure de cartofi delicios, dar cu acest truc simplu, vor fi chiar mai gustoși.
Asta pentru că cea mai mare parte a aromei unui cartof provine din coajă, așa că păstrarea acesteia în timpul procesului de fierbere infuzează mai mult gust în pulpă.
Iar dacă, în timpul gătitului, ai în casă mirosuri intense de prăjeală, este bine să știi că există trucuri și pentru a scăpa de această situație.