A pus câteva picături de votcă în șifonier și nu i-a venit să creadă ce se întâmplă. Ce a observat în doar 30 de minute

A pus câteva picături de votcă în șifonier și nu i-a venit să creadă ce se întâmplă. Ce a observat în doar 30 de minute
A pus câteva picături de votcă în șifonier și nu i-a venit să creadă ce se întâmplă

Credeai că votca doar se bea? Dar te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă pui câteva picături din această licoare în șifonierul de haine și aștepți o jumătate de oră?

A pus câteva picături de votcă în șifonier și nu i-a venit să creadă ce se întâmplă

Ei bine, votca este o băutură care are multe întrebuințări casnice. Este o licioare care ajută foarte mult hainele să își recapete mirosul proaspăt, mai ales în cazul celor vechi, puse la naftalină. Mirosul neplăcut din șifonier se va elimina cu votcă. În plus, alcoolul va distruge bacteriile acumulate de la ultima purtare, iar dacă lași hainele la aerisit, nu mai rămâne niciun miros neplăcut.

Pentru o măsură mai radicală, poți alege să pui votca într-un pulverizator și să stropești pereții interiori ai șifonierului, dar și hainele. Poți să faci asta cu toată încrederea deoarece votca nu pătează, se evaporă și ia cu ea toate mirosurile neplăcute.

Alte întrebuințări pentru votcă

Votca are însă mult mai multe întrebuințări de care ar trebui să știi. Ea te poate scăpa, spre exemplu, de mucegai, fără a apela la produsele pline de chimicale din comerț. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi peste zona cu mucegai și să lași să acționeze vreme de 15 minute, după care să freci bine acel loc.

Băutura aceasta se mai poate folosi cu succes și pentru a curăța vesela murdară de grăsime. Pentru aceasta, trebuie să torni alcool în apă și să lași câteva minute înainte de a te apuca să speli vasele. Dar votca este bună de utilizat și în afara casei, adică în curte. Ea te scapă de buruieni, care se vor usca rapid dacă pui într-o sticlă cu pulverizator 30 ml de vodka, câteva picături de detergent de vase și două căni de apă. Trebuie să vaporizezi soluția atunci când soarele este puternic.

Dacă bijuteriile tale sunt murdare și și-au pierdut strălucirea, poți apela tot la votcă. Tot ce trebuie să faci este să lași bijuteriile cinci minute în acest alcool și apoi ele vor ieși ca noi. Tot cu votcă se curăță și fierul sau argintul.

Și gospodinele pot să folosească băutura dacă vor un aluat fraged. Se înlocuiește una dintre patru linguri de apă cu vodkă, iar aluatul va fi mai aerat și mai fraged.

Votca îți vine în ajutor și dacă vrei să cureți baia și să îi redai strălucirea. Așadar, curăță robineții din crom sau din ceramică folosind o lavetă moale îmbibată în această băutură.